""
""

Igraće se majstorica! Proradila veza Kinzi - Džerels, Hapoel odbranio Jerusalim

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.17. | 16:15

Prvo polufinale Evrokupa biće odlučeno kroz treći meč...

Polufinalni okršaj Evrokupa između Valensije i Hapoela biće rešen tek u majstorici! Nakon što je španski klub rutinski slavio na svom parketu tim iz Jerusalima uzvratio je istom merom i sačuvao nadu o plasmanu u finale živom - 79:66 (24:14, 17:23, 12:20, 26:9). 

Izabrane vesti

U pobedi bogatog izraelskog sastava proradila je veza Tarens Kinzi - Kurtis Džerels, koji su sa kombinovanih 35 koševa nadigrali Slepe miševe. Prvi je imao 18, drugi 17 koševa, uz još pet asistencija i četiri uhvaćene lopte. 

Međutim, malo je falilo da Hapel niz reku baci sve ono što je učinio već u prvoj deonici, kada je imao dvocifrenu prednost. Gosti su tokom drugog i trećeg kvartala zaigrali značajno bolje i na krilima kapitena Rafe Martineza stigli do preokreta, pa su sa vođstvom rezultatom 57:53 ušli u poslednjih deset minuta meča. Martinezova 22 poena na kraju nisu bila dovoljna, pošto je iskusnom plejmejkeru bio potreban bar još jedan istaknuti strelac.

Hapoelova mašina proradila je u poslednjem kvartalu, pa je Valensija brzo i efikasno - samlevena. Gostima nije bilo dozvoljeno da priđu košu, zbog čega su postigli tek devet poena, dok je sastav Simonea Pjaniđanija uzvratio s ogromnih 26 koševa. U tom naletu, tokom završnih minuta utakmice Hapoel je serijom 13:1 definitivno slomio rivala i ubeležio trijumf. 

Kod domaćina istakao se i Amare Stodemajer s devet poena i osam skokova, dok je kod Valensije Pjer Oriola ubacio 12 poena.

Treća i odlučujuća utakmica na programu je u sredu u Valensiji od 20.30.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ValensijaTarens KinziKurtis DžerelsHapoel JerusalimEvroligaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara