""
""

Igrači Radničkog u očaju: Ovde ima mnogo porodica i dece koja nemaju osnovne uslove za preživljavanje!

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.04.15. | 18:53

Uslovi u kojima izabranici Milana Rastavca treniraju i nose klupski dres, daleko je ispod novoa koji zahteva jedan prvoligaški klub

Igrači Radničkog iz Niša su borbenošću i dobrim igrama na početku prolećnog dela sezone pokazali da njihovi navijači mogu da se nadaju opstanku voljenog kluba u elitnom rangu. Ipak, uslovi u kojima izabranici Milana Rastavca treniraju i nose klupski dres, daleko je ispod novoa koji zahteva jedan prvoligaški klub.

Izabrane vesti

Fudbaleri Randičkog na konferenciji za medije pred utakmicu 23. kola sa Čukaričkim na Banovom Brdu, izneli su u javnost sve poteškoće sa kojima susreću, poručivši da im niko od čelnika grada Niša nije izašao u susret.
"Nemamo struju na stadionu Železničara, ni na istočnoj i zapadnoj tribini Čaira. Tereni na kojima treniramo su tvrdi, jedino valja glavni teren, ali je i on u katastrofalnom stanju", rekao je kapiten Aleksandar Jovanović, a prenosi portal Južne vesti.

Na njegovu priču nadovezao se i golman Nenad Filipović.
"Od jula, kada smo počeli sa pripremama, imali smo teške uslove za rad. Krpili smo se ovih 8 meseci da izguramo maksimalno. Ne bih voleo da za ova dva meseca pokvarimo rezultate i atmosferu zbog uslova. Mnogo je porodica ovde, kao i dece i oni nemaju osnovne uslove za preživljavanje", rekao je Filipović.

Prvotimci popularnog Reala sa Nišave na svaki način pokušavaju da trgnu predstavnike Grada.
"Poenta je da se trgnu oni u čijem je vlasništvu klub, a znamo da je to Grad i oni koji ga vode. Ljudi koji su u Upravi susreću se sa velikim problemima koje ne mogu sami da iznesu. Klub je dotakao dno i moguće je da klub sutra neće postojati. Svi moraju da pomognu i da se jave. Uprava neće pričati, ali mi imamo njihovu veliku podršku. Članovi naše Uprave svakodnevno zovu predstavnike Grada, ali se oni ne javljaju. Ne verujem da se čuju direktno sa gradonačelnikom", kazao je Milan Ćulum.

Na konferenciji za novinare bili su i predsednik Radničkog Vidak Perović i sportski direktor Marko Jovanović, ali oni ni na direktna pitanja novinara nisu želeli da odgovaraju. Ipak, najvažniji igrači su otvoreno pričali o problemima.
"Nemamo ni vode, ni struje, ni grejanja, ni da se normalno istuširamo posle treninga. Trebalo bi da nam predstavnici Grada izađu u susret, pokazali smo da se borimo i napravili smo pomak. Nemamo ni opremu, pa je vreme da se nešto preuzme. U suprotnom, ovaj klub može da se ugasi", rekao je Milan Borjan.

Ipak, gradski većnik za sport Milan Pešić tvrdi da je Radnički jedini klub u Nišu prema kojem je Grad izmirio sva dugovanja i da je Radnički iz budžetta dobio 48,5 miliona dinara, što je ubedljivo najviše od svih.
"Možda Radnički dobija redovna sredstva, ali te pare ne dolaze do igrača. Klub ima mnogo starih dugovanja i sve ide na blokade. Ne znam kada sam primio celu platu, a od Nove godine sam primio dva puta po neki deo", rekao je Aleksandar Jovanović.

Od današnjeg datuma račun Radničkog, prema podacima Narodne banke Srbije, u blokadi je na preko 1,1 milion dinara. Samo u 2015. godini račun kluba je bio u blokadi 45 dana, a poslednje tri godine čak 577 dana, pišu Južne vesti.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaRadnički NišNenad FilipovićMilan ĆulumMilan BorjanAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara