""
""

Ilija Petković o magičnom Mesiju i Boatengovom raspeću: Na šta li je mislio Leov otac kada ga je pravio...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.15. | 10:34

Bivši selektor naše reprezentacije sipa hvalospeve na računa argentinskog asa iz Barselone posle demoliranja Bajerna

Pojedinim igračima Bajerna se verovatno još vrti u glavi i priviđa im se Leo Mesi posle debakla u polufinalnom okršaju Lige šampiona. Čarobni Argentinac je omađijao Bavarce i zaludeo fudbalsku planetu.

Izabrane vesti

Pre skoro jedne decenije, Mesi je učestvovao u kanonadi reprezentacije Argentine protiv tadašnje Srbije i Crne Gore. Na klupi tadašnjih Plavih je sedeo Ilija Petković i bio svedok debija najmlađeg fudbalera Argentine u istoriji Mundijala. Mesi je debi začinio sa golom i asistencijom, a desetak godina kasnije Ilija Petković za čudesnog Gaučosa ne može da nađe adkevatan hvalospev.
„Mesi ide ispred vremena, jedno šest meseci. On već završi sezonu, a ovi ostali još igraju. I onda neko kaže: trener ovo, trener ono. Šta trener da uradi i kako da ga zaustavi? Taman pomisliš da si ga stigao, a on pobegne. To je kao u onim moto-trkama kada gledaš onoga što zavija u poslednjoj krivini, a pobednik je već na cilju. To je rođeno, od Boga dato. Mesiju je lopta zavezana za nogu“, rekao je Ilija Petković za Blic.  

Najveća žrtva Mesijeve magije je bio Bajernov štoper Džerom Boateng koji je ispao smešan kod drugog gola.
„Tim visokim igraima je tešku kada naiđi na nekog malog, sa niskim težištem. Boateng je kao avion koji kruži oko Avala da sleti na Surčin, a Mesi promeni paravac u 20 centimetara. Defanzivac Bajerna je bio kao na raspeću, to ni Isusu Hristu ne bi poželeo“, iskren je Petković.  

Kao bivši fudbalski as koji se dobro seća vremena Pelea, Krojfa, Maradone, naš bivši selektor ističe da su poređenja nezahvalna.  
„Svi su različiti tipovi, teška je sada uzeti makaze i seći, praviti poređenje ko je bolji. Maradona je bio zdepast, sa dužim telom nego nogama, driblao je neverovatno. Pele je bio tako građen da ga ni Meštrović ne bi bolje isklesao. Nije se znalo šta je lepše, njegov korak, primanje lopte ili golovi. A, Mesija kada je ćale pravio, verovatno je razmišljao: imaćeš sve najbolje od Pelea, Maradone, Krojfa...“, slikovito je objasnio Ilija Petković.  

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLiga šampionaLionel MesiIlija PetkovićEvropaDžerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara