""
""

Insinjeova lepotica i Napolijev rafal oživeli san o osmini finala, Siti povukao ručnu i obezbedio prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.17. | 22:42

Ekipa Mauricija Sarija slavila sa 3:0, Građani tek u završnici meča slomili otpor prvaka Fajenorda (1:0)

Ako su se negde očekivali golovi kada je u pitanju grupa F, onda je to utakmica na Etihdau između Mančester Sitija i Fajenorda. Ipak, domaćin je odigrao meč ispod svog prepoznatljivog nivoa i tek u poslednjim trenucima golom Rahima Sterlinga ubio svaku nadu šampiona Holandije za osvajanjem premijernog boda u Ligi šampiona (1:0). Daleko efikasnije bilo je na San Paolu u Napulju, gde je ekipa Mauricija Sarija ubedljivo savladala Šahtjor, revanširala mu se za poraz u Ukrajini, i vratila nadu za prolazak u osminu finala (3:0).

Izabrane vesti

Građani nisu blistali, ali su uspeli da zadrže maksimalan učinak u dosadašnjem toku grupne faze takmičenja, sačuvaju snagu za Premijer ligu, ali i da sa tri boda obezbede prvo mesto u grupi. Ekipa Đovanija van Bronkhorsta je uglavnom sa dosta uspeha čuvala svoju mrežu. U prvom poluvremenusu ozbiljnije pretili samo Danilo i Aguero, ali je domaćin u nastavku ipak dodao gas i stigao do pobede. Gvardiola nije paničio, ubacio je 17-godišnjeg debitanta Fodena, ali i Gabrijela Žesusa, čime je stigao do svežine, a onda je meč rešio brzonogi Sterling.

Ništa u Napulju nije slutilo da će Napoli na tako ubedljiv način stići do slavlja. Gosti su se dugo dobro branili i dozvolili domaćinu da u prvih 45 minutu stvori tek dve nešto izglednije šanse. Sa druge strane, Tajson je na početku utakmice mogao u potpunosti da promeni tok utakmice, ali ali je njegov udarac uzdrmao levu stativu gola Pepea Reine.

Da bi se nešto drastično promenilo bio je potreban neki vanserijski potez, a njega je u rukavu imao Insinje, čiji je projektil na startu drugog poluvremena digao San Paolo na noge. Šahtjoru minimalan poraz nije ništa značio, pa su gosti u finišu krenuli nešto odlučnije napred, ali je onda stigla kazna u svega dva minuta. Prvo Zjelinski, pa onda i Dris Mertens, postavili su konačan rezultat utakmice.

U poslednjem kolu Napoli gostuje Fajenordu, dok će Šahtjor dočekati spokojni Mančester Siti. Napolitancima je za prolaz u osminu finala neophodna pobeda u Roterdamu, ali i poraz ukrajinskog tima.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Grupa E

Spartak Moskva - Maribor 1:1 (0:0)
/Ze Luis 82 - Mešanović 90+2/

Sevilja - Liverpul 3:3 (0:3)
/Ben Jeder 51, 59pen, Pizaro 90+3 - Firmino 2, 30, Mane 22/

Grupa F

Mančester Siti - Fajenord 1:0 (0:0)
/Sterling 88/

Napoli - Šahtjor 3:0 (0:0)
/Insinje 56, Zjelinski 81, Mertens 83/

Grupa G

Bešiktaš - Porto 1:1 (1:1)
/Taliska 41 - Felipe 29/

Monako - Lajpcig 1:4 (1:4)
/Falkao 43 - Žemerson 6, Verner 9, 31pen, Keita 45/

Grupa H

APOEL Nikozija - Real Madrid 0:6 (0:4)
/Modrić 23, Benzema 39, 45+1, Načo 41, Ronaldo 49, 54/

Dortmund - Totenhem 1:2 (1:0)
/Obamejan 31 - Kejn 49, Son 76/

(FOTO: Action images)


tagovi

FajenordLiga šampionaLorenco InsinjeMančester SitiMauricio SariNapoliPep GvardiolaRahim SterlingŠahtjor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara