""
""

Inter stiže! Prvo ide konkurs za desnog beka - Juventusov zaboravljeni vojnik ili nova zvezda iz Holandije?

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.06.17. | 10:30

A onda i pojačanja na ostalim pozicijama...

„Svaka familija ima teške momente, važno je biti spreman kada počne bitka. Inter stiže“, glasila je jučerašnja poruka na zvaničnom Tviter profilu Intera.

Izabrane vesti

Što je najava da i slavni klub iz Milana kreće sa realizacijom želja u prelaznom roku. Posle sastanka u Kini između gazde Žanga direktora Auzilija, Sabatinija i novog trenera Spaletija, napravljen je plan za prelazni rok, obećano je 110.000.000 evra za pojačanja i Inter kreće u šoping. Spaleti je promovisan juče, sada je red da krenu i promocije igrača.

Izgleda da će krenuti od desnog beka. Na toj poziciji je standardan bio Dambrozio, a povremeno su igrali i levi bekovi Ansaldi, Santon i Nagatomo. Inter nikome od njih ne veruje i želi pravo rešenje uz desnu aut liniju. Pominjao se Andrea Konti iz Atalante, ali se on dogovorio sa Milanom, odbio Nerazure i čeka da se Atalanta i Milan dogovore. Inter se okrenuo drugim rešenjima.

Sada su opet aktivirali interes za Stefana Lihtštajnera, Juventusovog vernog vojnika i jednog od najzaslužnijih za dominaciju Bjankonera italijanskim fudbalom u prethodnih šest godina. Pre godinu dana je Inter imao dogovor sa Lihtštajnerom i njegovim bratom koji ga zastupa kao menadžer. Ipak, Juve je stopirao posao u poslednji čas kako bi se osvetio za onaj cirkus oko razmene Vučinić - Guarin. U februaru je Juve aktivirao opciju o produžetku saradnje na još jednu sezonu, ali to ne znači da Švajcarac ostaje i za narednu sezonu već samo da nisu želeli da ga izgube bez obeštećenja.

Od dolaska Danija Alvesa, Lihtštajner je izgubio mesto startera, a sa najavljenim dolaskom Matije De Šilja je jasno da Alegri ne računa previše na Švajcarca. U Interu mu nude da bude starter i jedan od nosilaca igre. Obeštećenje bi bilo oko desetak miliona evra i to je prihvatljivo rešenje za sve tri strane.

Ako ne dovedu Lihtštajnera, druga opcija za Nerazure je mladi Holanđanin Rik Karsdorp koji je imao fenomenalnu sezonu u Fajenordu i profilisao se kao predvodnik novog talasa u tamošnjem fudbalu. Njega želi i Roma. Rimski klub nudi 12.000.000 evra, Inter je spreman da plati 15.000.000, ali Fajenord traži 18.000.000 evra za svoj biser.

Potom sledi dovođenje levog beka, a prva želja je Brazilac Dalbert iz Nice za kojeg je Inter poslao drugu ponudu vrednu 8.000.000 evra. Ima dogovor sa igračem, ali Francuzi traže 12.000.000 evra. Za mesto štopera je prvi kandidat Antonio Ridiger iz Rome. Vučica za Spaletijevog miljenika traži čak 40.000.000 evra, Nerazuri se nadaju da mogu da završe posao za desetak miliona manju sumu.

U veznom redu se pominje nekoliko imena, a u ofanzivnom delu tima se očekuje bomba. Najveća bi bila Anhel Di Marija. Ostale opcije su Bernardeski iz Fiorentine i Berardi iz Sasuola.

Za početak, kreće renoviranje odbrane. Plus što Inter zbog finansijskog fer-pleja mora da obavi neke prodaje poput Perišića, Medela, Banege, kao i da završi pozajmicu Gabigola u Las Palmas... 


tagovi

EvropaInterItalijaRik KarsdorpSerija AStefan Lihtštajner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara