""
""

Ipak je Alegri bitniji od Bonućija! Juve u četvrtfinalu, Maks sve promenio sa dva poteza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.17. | 22:33

Teljes sasekao krila Portu, rezerve Pjaca i Alves ga nokautirali

Juventus može da se sprema za četvrtfinale Lige šampiona, revanš osmine finala će biti samo formalnost. Koliko god da je Porto polagao na tradiciju, ime, domaći teren, pa i neosporan kvalitet, nije mogao da parira italijanskom šampiona koji je već u prvom delu dvomeča završio posao pobedom od 2:0 i pevajući se vraća kući iz Portugalije.

Izabrane vesti

Apsolutni junak pobede je Juventusov strateg Masimilijano Alegri. Kritikovan u poslednje vreme daleko više nego što je zaslužio, osporavan bez nekih čvrstih razloga, večeras je pokazao da ima trenerski kliker zbog kojeg Juventus može da se nada osvajanju Lige šampiona.

Treba krenuti od uvertire za ovaj meč i svađe Alegri - Bonući koja je potresla Italiju i zbog koje je trener morao da pokaže autoritet i ostavi jednog od najboljih defanzivaca planete van tima. Alegri je rizikovao da sve ode dođavola, ali mu se isplatilo. Bonući nije mnogo nedostajao Staroj dami, a Alegri joj je večeras bio prevaga sa dve sjajne izmene sredinom drugog poluvremena koje su Bjankonerima donele pobedu.

Alegri je izveo najofanzivniji mogući Juventus a sa Mandžukićem, Iguainom, Dibalom, Kvadradom, Pjanićem… Vratilo mu se na kraju. Posao mu je olakšao i Portov levi bek Aleks Teljes koji je 25. i 27. minutu zaradio žute kartone i zasluženo ga je Brih isključio. Bilo je tada jasno da su Portove šanse minimalne i da će Juve samo vrebati šansu za završni udarac…

U nastavku je Juve gospodario situacijomn, Dibala je pogodio stativu i najavio da će Zamjevi biti na mukama. Kada je počelo da provejava pitanje da li će Juve uspeti da iskoristi brojčanu superiornost, Alegri je povukao dva pobednički poteza i ubruzgao svežu krv svom timu koja je rezultairala pobedom.

U 67. minutu je Marko Pjaca zamenio umornog Kvadrada i posle samo pet minuta bio na pravom mestu kada mu se lopta srećno odbila posle slabe intervencije Portove odrbane. Hrvat je natrčao na loptu i postigao najvažniji gol od dolaska u Juve. Počinje da se isplaćuje...  Odmah posle gola, Alegri vuče i drugi genijalan potez pošto je Lihtštajnera izveo zbog žutog kartona i zamenio ga Danijem Alvesom. Posle samo minut na terenu, iskusni Brazilac je ostao sam na drugoj stativi i spakovao loptu u mrežu za konačnih 2:0 i nedostižnu prednost Juventusa pred revanš. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks TeljesDani AlvesEvropaItalijaJuventusLeonardo BonučiLiga šampionaMarko PjacaMasimilijano AlegriPortoPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara