""
""

Irci u zeničkoj magli “napipali“ put ka Evropskom prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.11.15. | 22:56

Gusta magla na Bilinom polju pretila je da pomeri odigravanje meča, na kraju se zakotrljala bubamara iako fudbalerima oba tima nije bilo lako

Fudbalerima Republike Irske smeši se odlazak na drugo uzastopno prvenstvo Evrope. Izabranici Martina O’Nila su u teškim uslovima u Zenici koja je bila pod maglom, izborili remi (1:1) protiv Bosne i Hercegovine u prvom meču baraža za EP.

Izabrane vesti

Gusta magla na Bilinom polju pretila je da pomeri odigravanje meča, na kraju se zakotrljala bubamara iako fudbalerima oba tima nije bilo lako.

Selektor gostujuće reprezentacije opredelio se za nešto defanzivniju varijantu, pretili su Irci uglavnom iz kontranapada i to im se isplatilo.

Poveli su gosti u 82. minutu, kada je Robert Brejdi, fudbaler Norič Sitija, malo znanjem, a malo uz pomoć magle, prevario svog čuvara, a onda i golmana BiH.

I do tog trenutka domaći fudbaleri imali su inicijativu i loptu u nogama, a posle primljenog gola izabranici Mehmeda Baždarevića krenuli su u totalnu ofanzivu.

Ova vrsta „blickriga“ isplatila se tri minuta kasnije, kada je Edin Džeko bio veoma snalažljiv u protivničkom kaznenom prostoru i doneo selekciji BiH ipak remi nade uoči revanša koji se igra u Dablinu u ponedeljak.

Pre pogodaka, dve veoma dobre prilike za domaćina propustili su Vedad Ibišević i Senad Lulić. U 22. minutu Ibišević je gađao za malo pored desne stative, dok je u 61. minutu Lulić šutirao sa peterca, ali je Daren Rendolf paradom izrastao u jednog od junaka utakmice.

Pratite MOZZART i na Vajberu


(FOTO: Action Images)
 


tagovi

Vedad IbiševićSenad Lulićreprezentativni fudbalIrskaEvropaEdin DžekoBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara