""
""

IRITA bičem: Rosi, nikad više srednji prst Espargaru!

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.09.16. | 09:50

„Rekao mi je: „j... se“. Jeste, moja je greška što sam mu pokazao srednji prst“, komentar je Rosija na situaciju koja je dovela do bure i uvođenja rigoroznijih pravila radi očuvanja takmičarskog dostojanstva u GP šampionatu

Nema više svađe, nepristojnih verbalnih i drugih izgreda kaže Međunarodna asocijacija trkačkih timova IRTA. Prema visokoj instituciji sve je u GP šampionatu otišlo predaleko jer je nepoštovanje koje pokazuju Valentino Rosi, Horhe Lorenco, Mark Markez i na posletku Aleiš Espargaro kulminiralo do te mere da više nema granice niti osnovne pristojnosti među rivalima.
Tim povodom poslato je saopštenje svim timovima u kome IRTA naglašava da je iz mnogobrojnih razloga važno da se zadrži poštovanje i da se nesportsko ponašanje sankcioniše. Asocijacija upozorava da će loši maniri ubuduće biti strogo sankcionisani, novčanim i drugim disciplinskim sankcijama.

Izabrane vesti

Ovaka reakcija nadležne institucije iznuđena je sukobom između Valentina Rosija i Aleiša Espargara tokom drugog treninga za Veliku nagradu San Marina. Naime, Rosi je mislio da ga je Espargaro usporio, pa je pokazao srednji prst rivalu.
“Mislim da je u Mizanu Espargaro napravio grešku, ostao je na trkačkoj liniji i dok smo se svađali rekao mi je: „j... se“. Jeste, moja je greška što sam mu pokazao srednji prst. Možda sam pomalo preterao i istina je da tako ne treba da se reaguje. Ali, s druge strane, vozači kada su na stazi moraju da obrate pažnju, to što je on uradio nije fer i gore je od mog srednjeg prsta“, rekao je Doktor, i stavio tačku na priču koja je po svemu sudeći već daleko iza njega.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpAleiš Espargaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara