"Igrači Karšijake slave titulu"
"Igrači Karšijake slave titulu"

Istanbul izgoreo, Efes na kolenima - šampion Turske je Karšijaka!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.06.15. | 22:06

Posle 28 godina posta tim iz Izmira osvojio slavljenički pehar

Igrači Karšijake slave tituluPunih 28 godina čekali su košarkaši Karšijake da kompletiraju najbolju sezonu u klupskoj istoriji... I na kraju su dočekali svojih pet minuta slave, jer Pinar Karšijaka je novi šampion Turske! Nakon što su pregazili Fenerbahče u polufinalnoj seriji, igrači Ufuka Saridže razbili su i Efes ukupnim rezultatom 4:1 u velikom finalu, a da sreća bude veća, tim iz Izmira titulu je proslavio upravo u gradu koji deli Evropu i Aziju - 85:71 (24:24, 14:17, 12:26, 21:18). 

Posle osvojenog Superkupa Turske protiv Fenera, Karšijaka je po prvi osvojila dva trofeja u jednoj sezoni, a četvrtoplasirani tim ligaškog dela šampionata samo je pokazao da nisu potrebni silni milioni kako bi se izgradio tim vredan titule. 

Izabrane vesti

Dovoljna su bila četiri merikanca - pre svih Huan Palasios, koji je i u ovom meču bio sjajan, pa je upisao 22 poena i deset skokova, da bi Di Džej Stroberi dodao 19, Bobi Dikson 13, a Keni Gabrijel 12 poena. I upravo je ovaj kvartet najzaslužniji što će se u Izmiru dugo, dugo slaviti šampionski prsten, prvi koji je otišao van Istanbula posle 15 dugih godina! 

Podsetimo, davne 2000. godine poslednji šampion van Istanbula bio je Tofaš, koji je u finalu savladao Efes takođe ukupnim rezultatom 4:1.

U ovoj utakmici presudna je bila treća četvrtina, koju je Karšijaka furioznom igrom završila rezultatom 26:12 i u nekoliko navrata imala čak 17 poena prednosti!

Efes je ovog puta imao pomoć suspendovanog Tomasa Ertela, ali ni njegovih 14 poena nisu previše pomogli. Perperoglu je upisao 18 poena, a Lazme je uz 11 poena imao i sedam skokova.

 


tagovi

Ufuk SaridžaDi Džej StroberiBobi Dikson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara