""
""

Istorija se piše sada: Astra na bod od titule! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.16. | 21:42

Pobedom u Targu Murešu ekipa iz Đurđua pobegla Steaui na šest bodova udaljenosti, pa u poslednja dva kola ima samo jedan cilj, a to je osvajanje jednog boda

Pre dve godine su izgubili trku sa Steauom, već nekoliko sezona ozbiljno kreiraju dešavanja u rumunskom fudbalu, a sada je trenutak da ispišu najsvetlije trenutke u svojoj istoriji. Astri u poslednja dva kola Lige 1 formalno nedostaje samo jedan bod kako bi i zvanično bila promovisana u novog šampiona svoje zemlje. Da ekipu iz Đurđua to neće predstavljati nikakav problem na najbolji način se videlo večeras u Targu Murešu, gde je sastav Bogdana Andonea slavio sa ubedljivih 4:1 i pobegao drugoplasiranoj Steaui na šest bodova razlike.

Izabrane vesti

Nepunih pola sata igre gosti su tražili put do odbrane Targu Mureša i konačno su je pronašli u 29. minutu i to sa bele tačke. Bio je to prilično diskutabilan prekršaj Ivana Gonzalesa nad Alibekom, a penal je ponovo iskoristio Valerik Gaman, koji je nedavno bio povezivan sa Crvenom zvezdom.

Taj gol u potpunosti je poremetio domaći tim, koji je ponovo poklekao u 50. minutu, kada se u strelce uipisao Felipe Tešeira. Konačno, svaku dilemu u 77. minutu razrešio je Denis Alibek. Borbeni domaćin je tri minuta pre trećeg gola ostao bez defanzivca Gabrijela Mateja, koji je dobio drugi žuti karton, ali ga to nije sputalo da dođe do počasnog pogotka u finišu meča.

Ipak, svoju poslednju reč do tog trenutka nije rekla ni Astra, pa je preko rezerviste Danijela Florea tri minuta pre kraja došla i do četvrtog pogotka.

Astra prvu meč loptu ima sledećeg ponedeljka protiv Dinama na svom terenu, a ako je ne iskoristi onda ide sa istim ciljem na noge Pandruriju.

Liga 1, plej-of, 8. kolo

Subota:

Steaua - Vitorul 3:0 (2:0)
/Varela 2, Čipčiu 28, Tade 67/

Nedelja:

Panduri - Dinamo Bukurešt 0:0

Ponedeljak:

Targu Mureš - Astra 1:4 (0:1)
/Gorobsov 86 - Gaman 29pen, Tešeira 50, Alibek 77, Florea 87/

(FOTO: Action images)


tagovi

Valerika GamanTargu MuresRumunijaLiga 1EvropaDenis Alibek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara