""
""

Istorijska pobeda u Nikšiću: Sutjeska lako izašla na kraj sa Metalcem, sledeći su crno-beli

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.10.15. | 21:11

Crnogorski tim slavio drugu vezanu pobedu u Jadranskoj ligi, Valjevci vezali treći poraz

Vreme slavlja u Nikšiću! Sutjeska je priredila pravu feštu svojim navijačima, jer je upisala prvenac u Jadranskoj ligi na svom terenu. Posle iznenađujućeg trijumfa u minuloj rundi nad Olimpijom, ekipa Dušana Dubljevića je oborila na pleća i valjevski Metalac i tako razgalila publiku u Sportskom centru u Nikšiću - 84:73 (21:19, 23:18, 22:18, 18:18).

Pred 2.500 navijača, koji su sve vreme bili ogroman vetar u leđa debitantu u reagionalnom takmičenju, Sutjesku je do pobede vodio Nemanja Vranješ, postigao je 18 poena i imao šest skokova, dok je najefikasiji bio Radosav Spasojević sa 26 poena (tri trojke). Domaćin je imao visok procenat šuta za dva poena (59%, 24 od 41) i to je bilo i odlučujuće da se pred gostovanje Partizanu (utorak) slavi pobeda nad Metalcem, koji je baš pred ovaj meč ostao bez trenera.

Izabrane vesti

A Vladimir Mišković, koji je na klupi nasledio Vladimira Đokića, nije imao baš previše vremena da probudi igrače, pa je Metalac posle premijernog trijumfa nad Partizanom zabeležio i treći poraz. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Đorđe Majstorović (17 poena, četiri skoka) i Stefan Pot (14 poena, pet skokova).

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: ABA liga/Nikola Pavličević)


tagovi

Radosav SpasojevićNemanja VranješMetalac ValjevokošarkaKK SutjeskaKK MetalacJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara