""
""

IZ DVOJKE U KECA: Azuri jedva dobili bitku sa naoštrenim Samurajima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.13. | 09:33

Posle rezultata 2:0 gotovo svi su očekivali da će Japan napraviti senzaciju. Međutim, Baloteli, De Rosi i Đovinko su se pobrinuli za to da iznenađenja ne bude - 4:3

Reprezentacija Italije plasirala se u polufinale Kupa Konfederacija pošto je u Resifeu, u drugom kolu grupe A, savladala Japan sa 4:3(1:2).

U utakmici punoj preokreta, i bez sumnje najlepšoj u dosadašnjem delu turnira, Italijani su do polufinala stigli nakon velikog preokreta.

Izabrane vesti

Posle dve ogromne greške, prvo Điđija Bufona, a potom i odbrane Italije, golovima Honde u 21. minutu iz jedanaesterca i Kagave 12 minuta kasnije, Japan je poveo sa 2:0 i bio na pragu velike senzacije. Međutim, četiri minuta pre isteka prvog poluvremena De Rosi je vratio Italijane u život, smanjivši rezultat na 2:1, posle odlično izvedenog kornera Andree Pirla.

Nastavak utakmice doneo je očekivano agresivnost Italijana koja im se u potpunosti isplatila u roku od samo dva minuta. Najpre je Učida autogolom anulirao prednost svog tima, da bi Baloteli dva minuta kasnije materijalizovao penal i Italiji doneo vođstvo od 3:2.

Uporni Japanci nisu se predavali i u 69. minutu Okazaki je izjednačio na 3:3. Isti igrač je u 83. minutu pogodio stativu, a posle odbijene lopte i Kagavinog udarca prečka je spasila Italijane.

Kako to obično biva u fudbalu, kazna je stigla samo tri minuta kasnije pošto je Ðovinko postavio konačan rezultat susreta - 4:3 za Italiju.

U četvrtak uveče igraju se utakmice drugog kola grupe B, a sastaju se:

Španija – Tahiti; Nigerija - Urugvaj

Pre Italijana plasman u polufinale ovog turnira izborili su i Brazilci savladavši Meksiko sa 2:0 (1:0).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Mario BaloteliBrazilDe RosiItalijaJapanJužna AmerikaKejsuke HondaKup konfederacijameđunarodni fudbalSebastijan ĐovinkoŠinđi KagavaŠinji Okazaki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara