"Rakićević"
"Rakićević"

Iz prve ruke o Petru Rakićeviću (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.10.16. | 15:39

“On je pomalo uspavan van terena. Detinjast. Ali, kada uhvati loptu i izađe na parket odmah se razbudi”, kaže bivši trener novog Zvezdinog igrača Vladimir Đokić za MOZZART Sport

RakićevićVest dana u košarkaškim krugovima je paraf Petra Rakićevića na trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj momak je polivalentan, ima 21 godinu, a sa 204 centimetra visine može da igra na pozicijama jedan, dva i tri.

S obzirom da je mlad i talentovan košarkaš, te da o njemu tek treba sve da saznamo i da ga vidimo na delu u crveno-belom dresu, pozvali smo njegovog bivšeg trenera iz Metalca Vladimira Đokića koji ga veoma dobro poznaje i koji je je bio ljubazan da sa nama podeli utiske o momku o čijem se dolasku u Zvezdu toliko govori.

Izabrane vesti

Đokić ističe da je Rakićević ostavio veoma dobar utisak još na prvim treninzima po dolasku u Metalac 2014. godine. Kaže da je talentovan i da će "isplivati" u Zvezdi kada se aklimatizuje.
"To je igrač kog nisam znao u mlađim kategorijama. Došao je kod nas na predlog kolega iz Mladosti iz Čačka. Rečeno nam je da se nećemo prevariti - i nismo. Već posle nekoliko treninga moji saradnici su videli da se radi o velikom talentu i to su mi javili telefonom, jer sam ja bio dve nedelje sa reprezentacijom do 16 godina i nisam bio u Valjevu. Kada sam došao nazad, odmah sam mogao da se uverim u njegove kvalitete. Već posle prvog treninga. Veliki je talenat", kaže Vladimir Đokić u razgovoru za MOZZART Sport.

Đokić

Petar Rakićević novi igrač Crvene zvezde!

Naravno, mnogi ne znaju kakav je Petar van košarkaškog terena, tek treba valjano da ga upoznamo i u akciji na daskama koje život znače. Đokić nam je tek dao nagoveštaj o kakvom se momku radi. Mirnom, vrednom i talentovanom.
"Odmah sam video da je to-to. Dobar odnos prema treningu, prema saigračima. U prvoj sezoni mu je trebalo malo vremena da sazri, ali sve je posle krenulo svojim tokom. On je visok za svoju poziciju, ali je odličan individualno i ima jako dobru tehniku. Pomalo je uspavan van terena, detinjast. Ali, kada uhvati loptu odmah se probudi", ističe Đokić koji je Rakićevića koristio i na poziciji jedan.

Time je mladi košarkaš pokazao da može da igra i na poziciji organizatora igre. To dovoljno opisuje kakvu tehniku ima ovaj momak kome je prirodna pozicija dva i tri.
"Imali smo prepodnevne treninge gde je on pokazao kakav kvalitet pokazuje. Tus am vežbao sa krilnim igračima tehniku, sa njih sedam-osam. Isticao se uvek. Onda sam sa saradnicima razmišljao da li u deficitu igrača stavim njega ili Kutlešića na poziciju plejmejkera, ali sam odabrao njega. Odigrao je dobro, na debiju izneo skoro čitav meč protiv jačih od sebe", kaže Đokić što se pokazalo kao dobra ideja.

Sada će biti saigrači: Mitrović i Rakićević

Dao je novu dimenziju igre mladog košarkaša.

Ukupan utisak koji je ostavio na tom mestu u timu bio je pozitivan. Onako mladolik i sa ne previše mišićne mase umeo je da se nosi sa mnogo starijima i iskusnijima.

Kakvi su kvaliteti ovog momka rođenog u Prokuplju?
"Brz, mlad, talentovan igrač. Kako bih rekao - nepredvidljiv je. Ima opasne promene u prednjem krosoveru. Ne znate gde će. Ima nagle promene. Neverovatno je brz, ima dobar šut unutar kapice. Kada je trojka u pitanju - znao je da pogodi u važnim momentima i to u seriji, i da tako reši neke mečeve", utisci su Đokića.

Rakićevićev bivši trener kaže da se za njega prvo interesovao i Partizan. Bilo je dosta peripetija i sa papirima, ali je na kraju Rakićević sa svojim menadžerom i porodicom doneo odluku da to bude Crvena Zvezda.
"Prvo se pojavio Partizan u priči, a potom i Crvena zvezda. Onda je došao problem sa papirima, sve se rešavalo na sudu, a on je sve vreme čekao da se sve što pre reši kako bi znao svoj status. Izgubio je dva meseca… Jesmo radili individualno, ali to je drugačije nego kada se radi sa ekipom, potpuno drugačije", kaže Đokić.

Poruka na sajtu Zvezde

Radonjić: Rakićević je dobro došao

Đokić ističe da je njegova želja bila da Rakićević potpiše ugovor 1. avgusta. Razlog – da što pre uđe u trenažni proces jer mu je potrebno da radi i napreduje.

Ovo je, kaže Đokić, samo novi korak u Petrovoj karijeri, a da je pred Rakićevićem mnogo posla. I da to Petar zna.
"Rekao sam njegovom menadžeru da mu nađe tim 1. avgusta, ali se to eto tek sada dogodilo. Biće mu potreban period adaptacije. Ne znam da će se navići za 15 ili 20 dana, ili mesec dana. Pre svega mora da radi u teretani da bi mogao da se nosi fizički sa protivnicima, ali će njegov talenat isplivati, to je sigurno. Taj dečko ima nešto u sebi. Kada bude dobio dobru šansu kod Radonjića, kada se bude adaptirao, sigurno je da će pokazati šta zna", zaključio je Đokić razgovor za MOZZART Sport uz dodatak da prati događanja u domaćoj i regionalnoj košarci i da i dalje čeka na trenerski angažman.

RAKIĆEVIĆ:  SREĆAN SAM ŠTO SAM U ZVEZDI

Da ga čeka mnogo posla i rada svestan je i sam košarkaš.
Veliki korak za mene i zaista sam srećan što sam postao igrač Crvene zvezde. Potpuno sam koncentrisan na parket i predstojeći period. Propustio sam pripremni period, moje je da  sada naporno radim, da dobro treniram i što pre se uklopim u tim u skladu sa zamislima trenera Dejana Radonjića. Sada sam u klubu koji je na svim nivoima izvanredno organizovan, moje je samo da razmišljam o košarci" rekao je Rakićević za klupski sajt neposredno pred put u Zadar.

Crveno-beli u trećem kolu ABA lige gostuju Zadru u četvrtak. Zvanično predstavljanje pred beogradskom publikom Rakićević će imati u nedelju kada crveno-beli dočekuje Megu.

(FOTO: MN Press, KK Crvena zvezda)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaMetalac ValjevoPetar RakićevićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara