Iznenađenje na pomolu: Otišlo im devet, došlo 15 igrača + novi trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 08:14

Treba to uigrati...

Polako ulazimo u završnicu grupne faze Mundijala u Rusiji, ali to ne menja standardni kladioničarski ritam, a on glasi Svetsko prvenstvo + utakmice iz Skandinavije i Azije, što se često ispostavilo kao dobitna kombinacija. Naravno, kad već nema liga petica...

Ovog ponedeljka vredi obratiti pažnju na tri meča četvrtfinala islandskog kupa. Pa, da vidimo...
"Pre svega, kup je takmičenje u kojem su iznenađenja pre moguća nego u prvenstvu. Primera radi, ne bi me čudilo da Hafnarfjordur ne savlada drugoligaški Akranes. Prvo, domaćin je lider u svom rangu, ubedljiv je, sigurno će se vratiti u elitu, igraće bez straha. Drugo, gosti ne blistaju, pred početak sezone doveli su novog trenera i 14-15 pojačanja, ostali su bez osam-devet igrača, pa je za uigravanje potrebno mnogo vremena. Iskusniji jesu, ali pitanje je da li mogu do pobede", izjavio je trener prvoligaša Akurejrija Srđan Tufegdžić za TIP Novosti.

Izabrane vesti

Na meču Tor - Stjarnan pak ne očekuje iznenađenje.
"I Tor je drugoligaš, ali ne tako kvalitetan kao Akranes. Igrače tog kluba uvek krase ogromna borbenost i upornost pa su, primera radi, ove sezone tri-četiri meča rešili u svoju korist u 90. minutu. Stjarnan je, ipak, neuporedivo kvalitetniji, u formi je pa bi sve osim njegove pobede predstavljalo ogromno iznenađenje."

Valur - Breidablik?
"Kada je reč o derbiju, najbolje je da ga izbegnete, jer domaćin nije ni blizu šampionske igre iz prethodne sezone. Počeo je da pobeđuje, ali je sve na individualni kvalitet", zaključio je Tufegdžić za TIP Novosti.

Dakle, stvari su jasne. Probajte iznenađenje protiv Hafnarfjordura, a potpuno povernje ide Stjarnanu. Valur izbegnite, iako je na vodećem mestu u prvoj ligi. Breidablik ipak ne zaostaje mnogo, na trećoj je poziciji sa utakmicom i četiri boda manje, tako da je zaista najbolje izbeći ovaj okršaj.

Četvrti meč četvrtfinala između Vikingur Rejkjavika i Olafsvika na programu je 18. jula.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:00 4481 ISL K Thor - Stjarnan ki 2 1,60
Pon 20:00 4483 ISL K Akranes - Hafnarfjordur ds 1X 2,19
Ukupna kvota3,50

ISLAND, ČETVRTFINALE KUPA:

Sreda

20.00: (5,20) Tor (3,80) Stjarnan (1,60)
20.00: (5,00) Akranes (3,90) Hafnarfjordur (1,60)
22.00: (2,00) Valur (3,35) Breidablik (3,50)

Sreda (18.7.2018.)
21.15: Vikingur Rejkjavik - Olafsvik

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

IslandIsland 1Island 2Island kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara