"Dijego Kosta"
"Dijego Kosta"

Izvukao se za vređanje da li će i za lizanje?

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.16. | 21:10

Dijego Kosta oslobođen krivice po jednoj optužbi, sutra odgovara za sukob sa Berijem

Dijego Kosta

Nikakve sankcije neće biti preduzete protiv napadača Čelsija Dijega Koste zbog gestikulacija upućenih na račun navijača Evertona tokom subotnjeg okršaja u okviru FA kupa.

Izabrane vesti

Španski napadač imao je rok do večeras u 18 časova da objasni svoje gestikulacije prema domaćim navijačima na poluvremenu utakmice na Gudison Parku u kojoj su Plavci poraženi sa 2:0. Da mu je utvrđena krivica Kosta bi se suočio sa suspenzijom od jednog meča, ali neće biti preduzete nikakve sankcije protiv njega.
“S obzirom na sve dokaze i Kostino izjašnjenje vezano za gestikluciju prema navijačima evedrtona u poluvremenu, Fudbalska asovcijacija engleske smatra da nema potrebe da se više vodi postupak protiv njega i neće preduzeti nikakve druge poteze”, navodi se u saopštenju FA Engleske.

Ipak, 27-godišnji napadač tek očekuje kaznu za reakciju iz 84. minuta istog meča kada ga je glavni sudija Majkl Oliver isključio zbog sukoba sa Garetom Berijem kojeg je, nvodno, ugrizao, a rok da se izjasni o tom incidentu ističe sutra takođe u 18 časova.

Kosta je već dobio automatski jednu utakmicu suspenzije zbog tog isključenja i neće igrati u subotu na gostovanju protiv Vest Hema, a zanimljivo je da je Garet Beri već izjavio organima FA Engleske da ga Španac nije ugrizao iako je prislonio usta na njegov vrat.

Kosta je do sada dva puta bio kažnjavan sa po tri utakmice suspenzije od strane FA Engleske, prvi put za start na Emreu Čanu u januaru 2015. a drugi put zbog sukoba sa Loranom Košielnijem u septembru prošle godine. 

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Geret BeriFA kupEngleskaDijego KostaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara