Ja sam Dani Alves - najtrofejniji fudbaler u istoriji fudbala!

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 23:49

Brazilcu je francuski Liga kup bio 36. pehar u karijeri

Danija Alvesa možete da volite ili ne volite, ali morate da ga poštujete zbog svega što je uradio u bogatoj fudbalskoj Ligi Evrope. A u subotu uveče je postao igrač sa najvećim brojem osvojenih trofeja u istoriji fudbala.

Pari Sen Žermen osvojio je francuski Liga kup, a brazilskom defanzivcu to je bio 36. trofej u igračkoj karijeri. Na taj način pretekao je fudbalske legende poput Škotlanđanina Kenija Dalgliša i Velšanina Rajana Gigsa.

Izabrane vesti

Dalgliš je 14 trofeja osvojio sa Seltikom, a 21 u dresu Liverpula, dok je Gigs sve pehare osvojio braneći boje Mančester Junajteda.

Kod Alvesa je situacija znatno drugačija. Pari Sen Žermen mu je pet klub sa kojim je osvojio trofej, a pritom mu je to pošlo za rukom i sa reprezentacijom Brazila. Gigs i Dalgliš sa nacionalnim timovima nisu osvojili ništa.

Dakle, računajući i večerašnji trofej osvojen u duelu sa Monakom, Alves je osvojio u dresu Pari Sen Žermena do sada osvojio dva trofeja. Sa brazilskom Baijom uzeo je Kup Nordeste. Sedam puta je bio nacionalni šampiona (šest puta sa Barselonom i jednom sa Juventusom). Ima šest nacionalnih kupova (po jedan sa Seviljom i Juventusom, odnosno četiri u dresu Barselone), tri svetska klupska prvenstva - sve sa Kataloncima, tri Lige šampiona, takođe u dresu Barselone. Tu su i šest nacionalnih superkupova (po jedan u Sevilji i PSŽ-u, kao i četiri sa Barselonom), kao i četiri evropska superkupa (tri sa Barselonom i jedan sa Seviljom). Osvojio je i dve Lige Evrope sa Seviljom, Kopa Ameriku sa Brazilom i dva Kupa Konfederacija u nacionalnom dresu.

A ono što je izvesno, do kraja sezone Alvesov spisak će se uvećati, jer je PSŽ pred osvajanjem titule prvaka Francuske, a plasirao se i u polufinale nacionalnog kupa.

Foto: Action images


tagovi

Dani AlvesRajan GigsKeni Dalgliš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara