""
""

Jankovićev srpski Mehelen nezadrživo gazi ka Evropi, Genk ga prati sedmicom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.05.15. | 21:58

I Mehelen i Genk imaju po 12 bodova, ostalo je još jedno kolo do kraja ove runde takmičenja, a samo prvoplasirani tim mini lige ide u pretposlednju fazu baraža

Fudbaleri Mehelena na dobrom su putu da sledeće sezone igraju u Ligi Evrope. Ekipa Aleksandra Jankovića pobedila je večeras na svom terenu Zulte Varegem sa 3:0 u petom kolu baraža za izlazak na kontinentalnu scenu. U stopu ih i dalje prati Genk, koji se ovaj put razgoropadio na svom terenu i slavio protiv Beverena sa 7:1. I Mehelen i Genk imaju po 12 bodova, ostalo je još jedno kolo do kraja, a samo prvi ide u pretposlednju fazu baraža.

Izabrane vesti

Mehelen je večeras na svom terenu protiv Zultea poveo već u 17. minutu golom Sofijana Hanija iz penala, a u smiraj prvog dela utakmice prednost je duplirao Stiven de Poter. Odličnu partiju Hani je zaokružio drugim golom na meču u 73. minutu.

Za razliku od Hanija bivši mladi reprezentativac Srbije Dalibor Stevanović u 69. minutu nije uspeo da iskoristi penal za Mehelen, ali to nije pokvarilo utisak o igri domaćeg tima. Za Mehelen je večeras celu utakmicu odigrao mladi srpski defanzivac Miloš Kosanović.

Fudbaleri Genka nisu imali milosti protiv gostiju iz Beverena i spakovali su im sedam lopti u mrežu. Dvostruki strelac za Genk na ovoj utakmici bio je Seku Sise, a po jedan gol dali su Tomas Bufel, Julijen Gorijus, Benjamin de Seuler, Timoti Kastanj i Stiven Monrouz.

Sergej Milinković-Savić odigrao je ceo meč za Genk, a Aleksandar Čavrić nije ulazio u igru. Miloš Marić proveo je svih 90 minuta na terenu u Beverenu, a bivši igrač Zvezde, OFK Beograda i Vojvodine, Abubakar Oumaru na početku drugog poluvremena zamenio je Ebrahima Ibua.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Župiler Pro ligaMehelenDalibor VeselinovićBelgijaAleksandar Jankovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara