""
""

Jenkiji, ostajte kod kuće i gledajte Mundijal na TV-u! Toresovo božje rame za ludnicu u Panami! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.17. | 08:30

Trininad i Tobago napravio iznenađenje, savladao Ameriku (2:1) i poslao Honduras u baraž protiv Australije

Jenkiji, ostajte kod kuće! Ponos i koske selekcije Amerike ostali su na Karibima. Sa one strane Atlantika trljaju oči i ne veruju. Neće biti fudbalskog hladnog rata, neće biti Amerike na Mundijalu u Rusiji.

Šokantan finiš kvalifikacija u KONKAKAF zoni kulminirao je prethodne noći u Trininadi i Tobagu! Na stadionu Ato Boldon u San Fernandu ponosni domaćin iskoristio je loš momenat selekcije Brusa Arene i izbacio je iz mundijalskog voza - 2:1 (2:0). Amerika posle 32 godine neće videti svetla Prvenstva sveta

Izabrane vesti

Znalo se i pre ovog meča da Amerika grca u problemima. Izvlačili su se u Hondurasu, gubili od Kostarike, ali su sada zaokružili crni niz. Da je sve pošlo po zlu za Amere moglo se naslutiti u 17. minutu. Na centaršut sa desne strane zajedno su startovali napadač domaćina Vinčester i štoper Amerike Gonzales. Lopta je dobila čudan efe i završila u mreži Tima Hauarda.

Trininad je poslednji meč dobio 25. marta, bio je u seriji od sedam poraza, ali... Ove noći kao da su želeli da stanu na put velikoj svetskoj sili. Napadali su kao nikad ranije i do kraja prvog poluvremena bombom Džonsa su udvostručili prednost.

Amere je u meč vratio vezista Dortmunda Kristijan Pulišić, ali bila je to njihova labudova pesma... Možemo samo da pretpostavimo kako su se osećali izabranici Brusa Arene dok su slušali rezuzltate sa ostalih mečeva.

Bio im je potreban kiks Paname ili Hondurasa... Bio im je potreban, ali se nije desio....

Noć istorije u KONKAKAFU ne bi bila potpuna bez heroja iz Paname. Na granici Severne i Južne Amerike desilo se pravo malo čudo. Ne govorimo to zbog trijumfa Paname, već načina na koji je domaća selekcija savladal komšije iz Kostarike - 2:1.

Gosti su vodili posle prvog poluvremena, ali je onda napadač Lozane Gabrijel Tores odigrao ludi, mundijalski ples. Izjednačio je u 52. minutu, ali na kakav način. Dotakao je loptu ramenom posle gužve u petercu Kostarike. Činilo se i da lopta nije prešla gol-crtu, ali nije bilo hok-aja. Veliki trijumf Kostariki doneo je njegov prezimenjak Romana Tores. To je već sve bilo čisto.

Nije tu bio kraj mukama i čekanju Amera. Mogli su rasterećeni Meksikanci da im pomognu. Mogli su, ali - nisu. Sombrerosi su vodili na poluvremenu u Hondurasu. Međutim, presudio je motiv domaćina. Golman Očoa je nespretnom reakcijom doneo izjednačenje, a potom je samo šest minuta kasnije stadion San Pedru proključao... Pogodio je Kuito - 3:2. Za baraž, za duel protiv Australije.

KONKAKAF, 10.KOLO

Trininad i Tobago - Amerika 2:1 (2:0)

Honduras - Meksiko 3:2 (1:2)

Panama - Kostarika 2:1 (0:1)


tagovi

Brus ArenaEvropakonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara