Jestrović: Nudio sam Rikarda Gomeša Anderlehtu, pogodio sam sa Mitrom i Lukom

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.02.19. | 10:05

“Pravo Belgijanaca bilo je da ga ne kupe”, kaže nekadašnji reprezentativac

Šuškallo se u finišu zimskog prelaznog roka da bi Rikardo Gomeš mogao da završi u Briselu, razmatrao je Anderleht da kupi Partizanovog špica, ruku na srce nije mu bio prva opcija, a na kraju nije velikan iz Brisela ni poslao ponudu u Humsku 1.

A malo je nedostajalo, jer je centarfora sa Zelenortskih Ostrva Belgijancima preporučio – Nenad Jestrović. Bivši reprezentativac otkrio je kako je u finišu januarske pijace predložio upravi bivšeg kluba da dovede baš Rikarda.
Čelnici Anderlehta me nekad pitaju za savet. Dobra im je to ideja, jer imam parvo da pričam pošto su zahvaljujui meni dovely Aleksandra Mitrovića, poslednjeg pravog “ubicu” od napadača, a i Luka Milivojević je angažovan zahvaljujući mojim ljudima, pogledajte ga sad kako igra za Krstial Palas. Tako da… Znam ponešto o fudbalu. Predložio sam da kupe Rikarda Gomeša iz Partizana i Nikolaja Komličenka iz Mlade Boleslav”, ispričao je belgijskim medijima Jestrović, strelac 55 golova na 81 utakmici za Ljubičaste, u period od 2001. do 2005.

Izabrane vesti

Čak se pominjalo da novac nije problem Anderlehtu, da bi bez problema mogao da plati 3.000.000 do 4.000.000 evra, međutim, na kraju ne samo da nije došao Rikardo, nego ni Komličenko, pa je stručni štab ostao samo na Landriju Dimati i Ivanu Santiniju kao centarforovima.
Odluka Anderlehta je bila da ne dovodi novog špica tokom zime, to je pravo čelnika kluba, iako sam i za Rikarda i za Komličenka rekao da su dobri napadači. Ne krivim nove rukovodioce, tek su preuzeli klub i verovatno im je prvi zadatak da što je više moguće saniraju štetu koju su naneli prethodnici, pa da od letnjeg prelaznog roka vide šta i kako dalje”, dodao je Nenad Jestrović.

Inače, osim Anderlehta, za Rikarda Gomeša su se tokom zime raspitiovali i klubovi iz arapskog sveta, nudili 4.000.000 evra, ali je napadač ostao u Partizanu.

FOTO: Reuters


tagovi

AnderlehtRikardo GomešNenad JestrovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara