Rikardo Gomeš
Rikardo Gomeš

Dan pre kraja prelaznog roka: Anderleht i Rikardo Gomeš!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 09:03

Partizanov golgeter navodno ponuđen belgijskom velikanu

Anderleht traži napadača, a svaki put kad je tako cela se Belgija podigne na noge, a vala i dobar deo Evrope. Anderleht je ipak klub koji može da plati pristojno obeštećenje, pride je i odlična odskočna daska za najveće evropske timove, pa se mnogi napnu kad u Briselu raspišu konkurs za golgetera. A na ovom poslednjem i jedno ime nama dobro poznato – Rikardo Gomeš!

Partizanov broj 11 nije prvi pik, već opcija B pošto je Anderleht trenutno najbliži sporazumu sa Benfikom oko Fakunda Fereire. Argentinac bi došao na pozajmicu od godinu i po dana, a Anderleht bi preuzeo obavezu da mu isplaćuje veći deo njegove ogromne plate od 2.200.000 evra po sezoni. Problem je, bar trenutni, to što 27-godišnji fudbaler još nije prihvatio da se preseli u Belgiju, iako su klubovi navodno postigli sporazum.

Izabrane vesti

Ako Fereira na kraju i odbije transfer onda će Anderleht morati da pojuri alternativno rešenje i tu dolazimo do Rikarda Gomeša. Partizan bi najradije da napadača sa Zelenorstrkih ostrva zadrži do kraja sezone i on sam je odmah digao ruku za takav rasplet, pa da na leto vidi šta dalje. Međutim, finansijska situacija u Humskoj nalaže da neko mora da ode kako bi crno-beli održali mir u svlačionici tokom prolećnog dela sezone, a ovog januara u klupsku kasu se od transfera nije slio nijedan jedini evro.

Plan je bio da se budžet zaokruži prodajom Svetozara Markovića (u fokusu nekoliko italijanskih klubova, pre svega Đenove i Sasuola) i/ili Saše Zdjelara (Bordo), ali obojica su još tu, a vremena je sve manje pošto se u većem delu Evrope, računajući tu i Belgiju, prelazni rok završava u četvrtak.

Ostaju potom kao mogućnost neka druga tržišta, recimo Kina i Bliski istok odakle su dolazile glasine o interesovanju pojedinih klubova baš za Gomeša, ali je on do sada odbijao da žrtvuje san o velikoj karijeri u nekoj jačoj evropskoj ligi.  Partizan ga inače ceni na oko 3.000.000 evra. Otprilike toliko mu je i potrebno da zatvori finansijsku konstrukciju do leta. I dalje je ideja da se taj novac pronađe na neke druge načine, a ne prodajom 27-godišnjeg napadača, strelca 10 prvenstvenih golova u jesenjem delu polusezone, plus još četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Uostalom, Anderlehtova prva želja je Fereira, a kao potencijalna meta figurira i 23-godišnji Nikolaj Komličenko, napadač Krasnodara na pozajmici u Mladoj Boleslav. Rikardo Gomeš na dugačkom štapu dakle.  Ali i luđe stvari su se dešavale u poslednjim satima prelaznog roka.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2019Rikardo Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara