Jokanova taktika za Premijer ligu: Napašćemo Terija, valjda će pogrešiti

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 16:37

„Mlađi smo od Aston Vile“, uverava trener Fulama pred finale plej-ofa

Prvi put su se videli pre 18 godina. Beše to vreme kad je Slaviša Jokanović u zreloj igračkoj dobi stigao na „Stamford bridž“ i obratio se Mariju Staniću:
„Ko je ovaj matori?“

Prevario se po pitanju godina. Džonu Teriju je bilo samo 19, ali je izgledao starije. Zajedno su igrali dve godine u Čelsiju, a u subotu će se ponovo da se naći jedan naspram drugog. Bivši kapiten Engleske i dalje igra. Doduše, ne kao pre. Sad je stvarno ostario, pa je taman za Aston Vilu. Naš trener sedi na klupi i diriguje Fulamom. I to dobro. Možda dovoljno dobro da savlada rivala iz Birmingema i preko finala plej-ofa Čempionšipa izbori plasman u Premijer ligu.
Džon Teri je odigrao dosta utakmica na Vembliju, ali ćemo da ga stavimo pod pritisak tako što ćemo da ga napadnemo brzim igračima. Nadamo se da će pogrešiti“, nacrtao je Jokan taktiku uoči subotnjeg meča u Londonu, vrednog oko 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

To ne znači da ne ceni protivnika. Naprotiv. Samo je, za razliku od većine uštogljenih trenera, izuzetno precizan u željama. I nema problem da kaže u šta se uzda.
Mlađi smo od njih, imamo više energije. Verujemo u naš stil, verujemo i da ćemo dominirati terenom. Spremni smo na svaki detalj. Iskustvo jeste važno, mada nije presudno. Aston Vila je organizovan i kvalitetan tim. Zaslužuje da bude u finalu plej-ofa. Trener Stiv Brus zna kako da štiti defanzivnu linuju, ali mi znamo kako da im odbranu stavimo pod pritisak i da joj naudimo“.

Fulam posle šest godina ima priliku da se vrati u Premijer ligu.
Pred nama je veliki izazov. Napravili smo ogroman posao samim tim što smo u poziciji da se borimo za plasman u viši rang. Nadam se dobroj utakmici. Daćemo sve od sebe da pobedimo, jer nam se ukazala prilika da zaigramo u najboljoj ligi sveta. To je motiv sam po sebi. Naš zadatak je da dominiramo, a protivnika nateramo da se stresira. Moramo da budemo odgovorni u igri, istovremeno agresivni“.

Klub sa Krejven kotidža će imati i snažnu podršku sa tribina.
Na Vembliju ćemo ugledati Beli zid. Naši navijači će nas pogurati ka cilju, mi ćemo učiniti sve da ih usrećimo. Poštujemo protivnika. Znamo šta je potrebno da radimo kad imamo loptu, kao i u situacijama kad nije naša. Ne postoji negativni pritisak. Pred nama je lepo po podne“, najavio je Slaviša Jokanović.

Neka tako i bude, pa da Srbija dočeka prvog trenera u Premijer ligu.

FOTO: Action images


tagovi

Slaviša JokanovićDžon Teri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara