""
""

Jokićev šuterski kolaps, Meloun zabranio reč „plej-of“! Vilijamsovih 50 usred doma šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.01.18. | 08:40

Minesota utišala Tandere! Boban Marjanović i Nemanja Bjelica po osam minuta na parketu uz minimalan učinak, Miloš Teodosić se odmarao

Kada je sezona počinjala u glavama svih članova Denvera motala se samo jedna misao: Plej-of! Posle nešto više od pola sezone, tačnije nakon trećeg poraza u nizu stigla je zabrana - više niko u svlačionici Nagetsa ne sme da pomene reč „plej-of“!

Izabrane vesti

Logično, pošto Nagetsi ne liče na sebe u poslednje vreme. A poslednji neuspeh od Atlante i šutersko veče za zaborav probudilo je u treneru Majklu Melounu ozbiljnu ljutnju zbog koje je naredio da se više ne govori o doigravanju, pošto smatra da ekipa iz utakmice u utakmicu sve više tone i da nije dostojna pominjanja narednog koraka u sezoni. 

Istina, Denver je igrao jako loše, zato je na kraju Atlanta rutinski slavila usred Pepsi Centra i to rezultatom 110:98. Nagetsi su pali na sedmo mesto, uz samo jednu pobedu više od broja poraza.

Nagetsi su u naletu jako loše forme i tokom poslednje dve sedmice pružili su nekoliko rola ispod svih očekivanja. Pretrpeli su poraz od Filadelfije bez Džoela Embida, zatim su skupili neshvatljivih 26 izgubljenih lopti i iz istih dozvolili Sakramentu čak 40 poena. A onda su položili oružje pred još lošijim Houksima, koji su pre meča u Koloradu imali svega tri pobede na strani.

Biće da je ovo jedna od najlošijih utakmica Denvera u poslednjim godinama. Svega 40 odsto pogođenih hitaca iz igre, čak 37 ispaljenih šuteva a tri poena i samo devet uspešno rešenih, uz to i 12/20 sa linije penala... Nikola Jokić se uklopio u sivilo celog tima i doživeo šuterski kolaps, iako je na kraju bio jako blizu tripl-dabla, pošto je skupio dvanaest skokova i sedam asistencija. Ali i samo devet poena (4/21 iz igre, 0/8 za tri), što je došlo dve večeri pošto je upisao svoj prvi tripl-dabl sezone i to u porazu od Golden Stejta.

I pored svega, trener Meloun tvrdi da je za ovakve igre najviše zaslužan nedostatak energije u njegovim izabranicima, mada je činjenica da je Atlanta odigrala daleko konkretniju i bolju utakmicu od Denvera.

Opet je Denver imao teških muka u prvom poluvremenu, gde se rešenje gotovo svake akcije tražilo šutem za tri poena. Domaćin je tako sebi otkopavao rupu dvocifrenog minusa, u koji je kasnije i ušao. A, kada su Nagetsi otišli preduboko, više nije bilo povratka nazad.

Jedini igrač na nivou kod Denvera bio je Gari Haris sa 25 poena. Kod Atlante Denis Šreder je skupio 19 poena i 10 asistencija. 

Dok su Nagetsi grcali u sopstvenim problemima, Klipersi su izašli na kraj sa svojim i nadigrali aktuelnog šampiona u njegovom domu! Svetla pozornice bila su uperena u maestralnog Lua Vilijamsa, koji je u pobedi s rezultatom 125:106 ubacio čak 50 poena i tako servirao hladnu osvetu samo nekoliko dana posle teškog poraza baš od Voriorsa u Stejpls Centru!

Ono što je još zanimljivije jeste da su Klipersi do pobede došli iako su u civilu bili Blejk Grifin i Patrik Beverli, te odranije povređeni Ostin Rivers i Danilo Galinari, kao i Miloš Teodosić, koji se ponovo odmarao. Opet, ni Golden Stejt u svojim redovima nije imao najbolje. Tačnije - Stefa Karija i Kleja Tompsona, pa je Kevin Durant preuzeo najveći teret na sebe. Ipak, ni njegovih 40 poena (14/18 iz igre) nije pomoglo da se nadigraju gosti iz Los Anđelesa. 

Gotovo cela utakmica bila je u talasima „toplo-hladno“, s tim da je odbrana Golden Stejta izgledala gotovo nezainteresovana za ono što se dešavalo na parketu. Posebno se to videlo u drugom poluvremenu, odnosno trećoj deonici u kojoj je Vilijams napravio šou. Od svojih 50 poena, čak 27 ubacio je u trećem kvartalu, čime su Klipersi nadomestili zaostatak i pred završnih dvanaest minuta stigli do 97:90.

Od tog momenta Klipersi su čak stigli i do 20 poena viška, što je bilo dovoljno za rutinsku pobedu.

Interesantno, Vilijams je za svojih 50 koševa uzeo tek 27 šuteva, a rešio je 16 situacija. 

Minesota je kao domaćin razbila očajnu Oklahomu i slavila s rezultatom 104:88. Džimi Batler, Endrju Vigins i Karl Entoni Tauns vodili su Vukove do trijumfa sa 26, odnosno 19 i 18 poena, dok je kod Tandera jedino Rasel Vestbruk bio raspoložen i imao je 38 poena, uz 10 skokova. 

Nemanja Bjelica je na terenu proveo osam minuta i za to vreme skupio tri poena i četiri skoka. 

Istu minutažu, ali uz samo dva poena imao je Boban Marjanović u pobedi Detroita nad Bruklinom 114:80. 

NBA - REZULTATI

Šarlot - Dalas 111:115
/Voker 41 - Barns 25/

Indijana - Majami 106:114
/Oladipo 26 - Dragić 20/

Vašington - Juta 104:107
/Vol 35 - Rubio 21/

Bruklin - Detroit 80:114
/Krabe 20 - Haris, Dramond 22/

Njujork - Čikago 119:122 - pp
/Bizli 26 - Markanen 33/

Hjuston - Portland 121:112
/Pol 37 - Lilard 29/

Memfis - Nju Orleans 105:102
/Evans 28 - Kazins 29/

Milvoki - Orlando 110:103
/Adetokunbo 26 - Furnije 21/

Minesota - Oklahoma 104:88
/Batler 26 - Vestbruk 38/

Denver - Atlanta 97:110
/Haris 25 - Šreder 19/

Golden Stejt - LA Klipers 106:125
/Durant 40 - Vilijams 50/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksBoban MarjanovićDenver NagetsDžimi BatlerKevin DurantLu VilijamsMinesota TimbervulvsNBA ligaNemanja BjelicaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara