Još 90 minuta pa deoba bodova

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.19. | 10:43

Krajova dočekuje Astru

Još 90 minuta i zavesa na prvi deo rumunskog šampionata biće spuštena.

Kluž je uspeo da dobije desetkovani Sepsi teže nego što se očekivalo (1:0), čime je iskoristio kiks FCSB-a i otišao na plus pet. Ali koliko večeras, kada se završi utakmica Krajova - Astra, tabela će izgledati značajno drugačije. Kao što je poznato Rumuni takođe dele bodove posle prve faze, tako da Kluž neće imati pet bodova viška uoči završnih deset kola, već samo dva. 

Izabrane vesti

Okršaj Krajove i Astre mogao bi da bude veoma interesantan. Domaći imaju veoma interesantnu ekipu.... Aleksandru Jonut Mitrica je 13 puta tresao protivničke mreže u dresu Krajove što nije promaklo svetskim skautima, o čemu svedoči da je mladi vezista nastavio karijeru u Njujork Sitiju. Filijala Mančester Sitija platila je Krajovi 8.000.000 evra i tako kompletirala treći najskuplji transfer u istoriji MLS-a u tom trenutku. Koliko Amerikanci cene Mitricu govori podatak da će ofanzivac biti drugi najplaćeniji igrač u ekipi. Ispred njega će biti samo Maksi Moralez.

Međutim, iako će njegov odlazak biti veliki hendikep za Krajovu, ovaj tim još uvek ima čime da pripreti, s obzirom na činjenicu da u svojim redovima ima bosanskohercegovačkog internacionalca Elvira Koljića koji je dosad dao 11 golova. To nije sve. Krajova je u zimskom prelaznom roku dovela još jednu haubicu rumunske Lige 1. Reč je o Andreiju Kristei, koji je u dresu Poli Jašija dosad postigao sedam golova. Iskusni Kristea je plaćen 100.000 evra, a nosio je dresove Dinamo Bukurešta, Salernitane, Karlsruea, Steaue...

Očigledno je da u upravi Krajove razmišljaju dugoročno i da su odavno bili spremni na Mitricin odlazak. Možda Kristea nije u cvetu mladosti, ali će svojim iskustvom i te kako doprineti Univerzitatei.

Kada je reč o samom meču, Astra je u prošlosti umela da iznenadi Krajovu u gostima, ali Krajova je jedan od najboljih domaćina u ligi i svakako je favorit na ovom susretu te je kec i najrealniji. Ako imate dileme, probajte sa duplom šansom.

RUMUNIJA 1 - 26. KOLO:

Petak
Dinamo Bukurešt - Konkordija 2:1 (1:0)
/Papazoglu 39, Soresku 67 – Rapotan 69/

Subota
Gaz Metan - Kalaraši 0:0

Voluntari - FCSB 2:2 (2:1)
/Armaš 28, Kapatana 45+1 – Tanase 14 penal, Hora 48/

Nedelja
Hermanštat - Poli Jaši 2:0 (0:0)
/Popović 71, Jazvić 90/

Vitorul - Botošani 1:0 (1:0)
/Uri 26/

Kluž - Sepsi 1:0 (1:0)
/Cukudean 15/

Ponedeljak
19.00: (1,80) Krajova (3,40) Astra (5,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara