"Nović u trofejnoj sali Partizanovog stadiona"
"Nović u trofejnoj sali Partizanovog stadiona"

Još jedan potpis u Humskoj: Napadač koji je dao 16 golova na 15 utakmica

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 13:48

Talentovani Nikola Nović potpisao profesionalni ugovor

Nović u trofejnoj sali Partizanovog stadionaU danu kad navijači – ne samo Partizanovi - nestrpljivo iščekuju vesti sa fudbalske pijace (završava se noćas na teritoriji Evrope), uprava kluba iz Humske 1 završila je dva posla koja imaju obrise ulaganja u budućnost. Kao što smo sinoć najavili, profesionalni ugovor sa crno-belima potpisao je talentovani veznjak Lazar Vujanić (17), a odmah za njim na vernost Parnom valjku obavezao se i Nikola Nović (16).

Reč je o golgeteru kadetskog tima, za koga stručnjaci kažu da je u svom uzrastu (rođen 16. juna 2000) isto ono što je u starijoj generaciji prvi strelac Omladinske lige Srbije, Đorđe Jovanović. Brojke su svedočanstvo: 16 golova i sedam asistencija na 15 utakmica u jesenjem delu prvensta Kadetske lige.

Izabrane vesti

Najbolja preporuka za prelazak na viši nivo.
Od pete godine sam u Paritzan. Ovo mi je bila životna želja. Zato, hvala mom Partizanu. Hvala od srca i sportskom direktoru Ivici Ilijevu i čelnicima kluba. Dugujem veliku zahvalnosti šefu struke prvog tima Marku Nikoliću, što me je pred kraj jeseni poveo na kontrolnu utakmicu sa Polimljem, kao i njegovom saradniku Andriji Delibašiću. To je veliki podstrek za mene“, ushićen je Nović.

Sa menadžerima Darkom Ristićem i Brankom RadovanovićemS obzirom da je maloletan, prvi profesionalni ugovor je potpisan na tri godine, a kad u junu 2018. napuni 18 godina, kao u većini slučajeva, saradnja će moći da se produži.
Ugovor je nagrada za moj dosadašnji rad, međutim, svestan sam da sam tek na početku. Moja druga velika želja je da na poverenju uzvratim upravi i navijačima, da jednog dana postanem miljenik južne tribine“.

Nikola Nović je do prošlog januara igrao u paru sa Dušanom Vlahovićem, a redovni posmatrači mečeva mlađih kategotrija Partizana ističu da mu je najveći adut desna noga i „njuh“ za gol u kaznenom prostoru. Što je potvrdio pogocima i za kadetsku reprezentaciju Srbije čiji će član biti u martu, na kvalifikacionom turniru u Škotskoj, za plasman na EP.
Posle potpisa profesionalnog ugovora osećam potrebu da zahvalim mojoj porodici, ljudima koji brinu o mojoj karijeri, kao i trenerima zaslužnim za razvoj: Nenadu Đukanoviću, Milanu Ristiću, Žarku Lazetiću i stručnjaku za kondiciju Kažimiru Štokiću. Povrh svega, saigračima iz generacije bez kojih ne bih dogurao dovde“, dosdao je Nović.

(FOTO: MOZZART Sport)

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNikola Nović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara