""
""

Jurimo rekord: Miljković strelja tron najmlađeg šampiona Evrope!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 11:34

Mladi Beograđanin juri titulu najboljeg vozača na brdskim stazama u Evropi

Brdski vuk, ili planinsko jagnje? Ni jedno ni drugo, jer Nikola Milković (21) može biti samo brdska zverka, i to ne ma kakva, već najmlađa i dovoljno agilna za osvajanje titule šampiona Evrope na brdskim stazama.

Izabrane vesti

O njegovom pohodu se ne zna previše, jer „ne stiže“ se, novinarima su otežala pera pošto već izvesno vreme srpske trke ne stižu ni na poslednje, a još manje na naslovne strane. Tako se u opštoj letargiji pod tepih zavuklo ime mladog Beograđanina koji svojim „micubiši lanserom evo 9“ od 420 konjskih snaga žari drumove u N3000+ kategoriji 1.

Podrška zato stiže na kraju sezone u kojoj je Miljković od planiranih 12 brdskih trka učestvovao na njih 11. Takođe, naš jedini predstavnik na ovom evropskom takmičenju čak sedam puta je bio bolji od šampiona, odnosno pretstavnika Austrije, Češke, Italije i Slovačke.

E, pošto se sve to zna, onda je zaista dobro da navedemo da je FIA Nikolu Mljkovića 2013. proglasila za najboljeg mladog vozača Evrope. On sada pokušava nešto dosta ozbilnije. Pet šampionskih titula, ali i dupla kruna šampionata Srbije 2011. mogle bi da se kompletiraju evropskim peharom. Naime,  za vikend se vozi poslednja 12. trka u Hrvatskoj. U Buzetu, Miljković će pokušati da osvoji titulu u kategoriji 1. Naime, naš takmičar se već bodovno izdvojio od konkurencije, pa je potrebno da samo smireno izađe i završi trku. Njegov cilj je osvajanje titule u kategoriji 1, u kojoj se inače takmiče vozači iz Grupe A i grupe N. Miljković trenutno vodi u plasmanu sa sedam bodova prednosti u odnosu na Kristijana Švajgera, automobiliste iz Austrije koji vozi u Grupi A.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

SAKSSreliNikola Miljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara