""
""

Juve stvarno ima Dragulj! Milan i Miha nastavili da se brukaju, Roma da rasprodaje, a Viola da melje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.01.16. | 17:00

Stara dama nastavila furioznu seriju i zabeležila osmu uzastopnu pobedu, Rosoneri pukli protiv još jednog davljenika, Vučica opet platila ceh lošoj odbrani, a Iličić ponovo kupio Silicijance

Crno-bela mašina se zagrejala i još nema naznaka da je dostigla punu brzinu. Juventus nemilosrdno gazi sve pred sobom i ispraja sve one greške napravljene na početku sezone. Osmom uzastopnom pobedom u Seriji A, Juve se potpuno vratio u borbu za vrh. I makar na kratko se izjednačio na tabeli sa Interom.

Izabrane vesti

Verona je nedavno odnela bod Milanu sa San Sira, ali gostovanje Staroj dami je daleko ozbiljniji i teži zadatak. I nemoguća misija za ekipe Veroninog ranga. Bjankoneri su gotovo rutinski skinuli skalp gostima sa Bentegodija - 2:0. Majstorija Dibale iz slobodnjaka je otvorila vrata trijumfa. Popularni Dragulj iz utakmice u utakmicu dokazuje da je najbolje pojačanje ove sezone u Seriji A. Bio je to njegov deveti gol u prvenstvu, prvi Juventusov iz slobodnjaka još od aprila. Pirlo je napokon dobio naslednika što se tiče slobodnih udaraca. Juve je držao goste u šahu ceo meč, a onda je Dibala još jednom izveo prekid i pogodio Lea Bonućija u glavu kojem je samo ostalo da zakucao loptu u mrežu. Tako je Alegrijev tim sve rešio u prvom poluvremenu i do kraja otaljavao posao... Na kraju je Zaza dodao i treći gol i pokazao da je greh što takav napadač mora da ima ulogu džokera. 

Drugi klub iz Verone je bio bolje sreće. Na Bentegodiju je Kjevo posle pravog trilera osvojio bod protiv Rome - 3:3. Leteći magarci su poslednji u nizu timova koji su iskoristili poroznost Romine klimave odbrane. I opet je mladi Sadik Umar bio Romino tajno oružje. Nigerijski tinejdžer je načeo Kjevo posle prodora Žervinja, a potom je Florenci u svom stilu uleteo iz drugog plana i rutinski pogodio za 2:0. Ali, Roma kao Roma... Ni takva prednost joj nije bila dovoljna za mirnu završnicu. Prvo je Paloski nagovestio dramu, a onda i veteran Daineli pogodio posle kornera za izjednačenje i brige Rominih tifoza. Jago Falke je pogodio lukavim udarcem po zemlji, izgledalo je da Roma ide ka pobedi. Ali Roma jednostavno ne ume da se odbrani... Ščensni je u 78. minutu spasao čist gol, ali nije uspeo u 85. minutu kada je Pepe tukao iz slobodnjaka a lopta tek nekoliko centimetara prešla gol liniju. Videćemo koliko će Romina uprava još da trpi Rudija Garsiju...

Ako Garsija i ima neki kredit, čini se da ga je Siniša Mihajlović celog potrošio. Milan je nastavio da se bruka, da rasprodaje bodove i ugled. Posle Karpija i Verone, Bolonja je još jedan davljenik koji se omrsio protiv tužnih Rosonera - 0:1. U četiri meča sa najgorim timovima u ligi, Milan je osvojio samo pet bodova. Ako to nije materijal za otkaz, onda... Istina da Milan nije tim za vrh tabele, ali valjda može da nekada pobedi timove koji se bore za opstanak. Golom Đakerinija u 82. minutu, gosti sa Dal'Are su osvojili ceo plen na San Siru. Milan je bio bolji u većem delu meča, ali je Mirante pravio čuda na golu Bolonje. Ispromašivali su se Baka, Bonavetura, Honda... I stigla je kazna! Katastrofalna odbrana Rosonera je potpuno zaboravila Đakerinija koji je ostao sam kao duh pred golom domaćeg tima i lagano matirao Donarumu za pobedu i nastavak Bolonjinog procvata otkako je na klupu došao Donadoni.

Fiorentina je lakše nego što je bilo ko mogao da očekuje pokorila Siciliju. A Josip Iličić još jednom osvojio srca Silicijanaca. Sjajni Slovenac je sa dva majstorska gola u prvom poluvremenu predvodio Violu do pobede od 3:1 protiv Palerma kojom je Souzin tim makar na kratko preuzeo čelnu poziciju na tabeli. I oba puta je Iličić odbio da proslavi gol protiv kluba koji ga je vinuo u zvezde. Đilardino je uzvratio golom protiv bivšeg kluba i vratio tanku nadu Rosanerima, ali je Kuba Blaščikovski rešio sve dileme.  

Još jedan trener kojem otkaz visi kao mač nad glavom je Stefano Pioli. Strateg Lacija je bio pod velikim pritiskom, a tek sada će biti posle anemičnog remija bez golova na svom terenu protiv Karpija. Sve dobro što mu je donela ona pobeda nad Interom, Pioli je danas uprskao slabim rezultatom protiv novajlije. Od srpskih fudbalera, prednost je dobio samo Đorđević u finišu meča, ali nije uspeo da popravi situaciju. 

SERIJA A - 18. KOLO

Utorak:
Đenova - Sampdorija 2:3 (0:2)
/Pavoleti 69, 81 - Sorijano 18, 49, Eder 39/

Sreda:
Udineze - Atalanta 2:1 (1:0)
/Tero 22, Perica 45+2 - D'Alesandro 75/

Kjevo - Roma 3:3 (1:2)
/Paloski 44, Daineli 58, Pepe 85 - Umar 7, Florenci 37, Falke 71/

Juventus - Verona 3:0 (2:0)
/Dibala 8, Bonući 45, Zaza 82/

Lacio - Karpi 0:0

Milan - Bolonja 0:1 (0:0)
/Đakerini 82/

Palermo - Fiorentina 1:3 (0:2)
/Đilardino 77 - Iličić 13, 42, Blaščikovski 90+3/

Sasuolo - Frozinone 2:2 (1:2)
/Ajeti 22ag, Falčineli 74 - Dionizi 16, Ajeti 45/

18.00: Empoli – Inter

20.45: Napoli - Torino

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaStefano PioliSiniša MihajlovićSimone ZazaSimone PepeSerija ASadik UmarRudi GarsijaRomaPaulo DibalaMilanLeonardo BonučiLacioKjevoJuventusJosip IličićJakub BlaščikovskiJago FalkeItalijaEvropaEmanuele ĐakeriniDario DaineliBolonjaAlesandro FlorenciAlberto PaloskiAlberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara