""
""

Juventusov „Plan šampiona“: Morata OUT - Kavani IN! Isko ili Oskar, Sirigu umesto Neta, Lemina ostaje, Evra dobija novi ugovor!

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.16. | 10:05

Domeniko Berardi je „Plan B“ ako Matador ne bude došao. Bepe Marota i Masimilijano Alegri žele da Huan Kvadrado ostane, Martin Kaseres broji poslednje dane u Torinu

Juventusova višegodišnja surova dominacija na "čizmi" otvorila je poglavlje koje je petostrukom uzastopnom prvaku Italije ozbiljno podiglo apetite. Apenini su „obećana“ teritorija za Bjankonere, a sada je kao cilj postavljen uspeh u Evropi. Zato je trener Masimilijano Alegri spremio listu želja, a direktor Stare dame Đuzepe Marota strategiju da predstojeću transfer pijacu učini jednom od najplodnijih u novijoj klupskoj istoriji i akciju pod nazivom „Plan šampiona“. 

Izabrane vesti

Za početak, na samom vrhu Alegrijeve liste želja nalazi se - Edinson Kavani! Kako je povratak Alvara Morate u Real gotovo završena stvar, u Juventusu već traže pravo rešenje, a urugvajski golgeter se već duže vreme nameće. Mada se Domeniko Berardi pominje kao prvo ime u slučaju Moratinog odlaska, pre svega zbog činjenice da Juventus sa Sasuolom ima dogovoren posao vredan 16.000.000 evra, Kavani je Alegrijev san i igrač kojeg svim silama želi da vidi u crno-belom dresu. 

Mada je Bepe Marota želeo da spusti loptu po pitanju nezadovoljnog napadača Pari Sen Žermena, od Alegrija je dobio instrukcije da mu Kavanijev potpis obezbedi pre nego što se u posao umešaju Arsenal i Čelsi, piše torinski Tutuosport, inače uvek dobro upućen u dešavanja u redovima Stare dame. Kod Urugvajca postoji želja za povratkom u Italiju, ali su njegova godišnja primanja od 10.000.000 evra prepreka koju čak ni Juventus ne može da pređe. Zbog toga će 29-godišnji strelac morati da pristane na značajno umanjenje primanja ako zaista želi da opet zaigra na Čizmi, dok PSŽ sigurno neće pristati da ga proda za manje od 50.000.000 evra. Zato Berardi ostaje kao „Plan B“

Osim Kavanija Marota bi o istom trošku mogao da ispregovara i dolazak još jednog nezadovoljnog prvotimca Svetaca. U pitanju je golman Salvatore Sirigu, kojem je dojadilo da bude zamena Kevinu Trapu i želi novi izazov u karijeri. Milanski dnevnik Gazeta delo Sport piše da se u Juventusu već pravi podloga za Siriguov dolazak time što će Neto biti poslat na pozajmicu, pa bi iskusni Italijan postao zamena za i dalje neuhvatljivog Điđija Bufona

Da su Juventusovi poslovi usko vezani za francusko tržište govori i informacija da je Mario Lemina zadovoljio standarde italijanskog šampiona, zbog čega će se u najskorije vreme ući u pregovore sa Olimpikom iz Marselja oko kupovine mladog defanzivnog veziste. Reprezentativac Gabona ima otkupnu klauzulu od 9.500.000 evra, ali stari pregovarač Bepe Marota pokušaće da od Marselja izdejstvuje prodaju za najviše 7.000.000 evropskih novčanica. 

Lemina je predviđen da postane naslednik Pola Pogbe jednog dana, a to možda bude i narednog leta ukoliko Juventus zaista krene u veliku kupovinu. Tu je i Valensijin centralni vezista Andre Gomes, sa kojim se već neko vreme pregovara oko mogućeg dolaska u Torino. 

Osim Morate još jedan igrač nad čijom sudbinom Juventus nema nadležnost je Huan Kvadrado. Čelsiju nije potreban, Alegriju je preko potreban. Ali, Plavci teško da će pristati na novu pozajmicu, pogotovo ako se uzme u obzir da su se već obavljali razgovori dve strane oko moguće prodaje po ceni od oko 20.000.000 evra. Marota će pokušati da još jednom prospe svoju pregovaračku magiju i ubedi Čelsijeve emisare da pristanu na kompromis. 

Kao potencijalne želje nameću se Isko ili Oskar, ali trenutno je angažman jednog od dvojice plejmejkera koji su dugo na Juventusovom radaru prilično daleko. Možda je crno-beloj opremi za nijansu bliži Oskar, koji se gotovo sigurno neće naći u planovima novog trenera Antonija Kontea i njegova cena mogla bi da bude oko 25.000.000 evra, dok je situacija sa Iskom znatno komplikovanija. Španski as želi da ostane u Realu, ali pod uslovom da dobija minute. Međutim, ako Zinedin Zidan ostane na kormilu Kraljevskog kluba, Isko će verovatno morati da pronađe novi angažman, gde Mančester Siti prednjači. Pritom, Španac je i nešto skuplja opcija od Oskara.

Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da će Patris Evra dobiti novi ugovor i pitanje je samo koje će dužine biti, dok Martin Kaseres polako broji poslednje dane u Torinu. 

Juventus razmišlja šampionski, ima i šampionske ambicije. Planovi su spremni, titula je već overena, sada je samo potrebno da se krene u veliku realizaciju. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerija ASalvatore SiriguReal MadridPrimeraPremijer ligaPol PogbaPatris EvraOskarMarseljMasimilijano AlegriMartin KaseresMario LeminaLiga 1JuventusItalijaIsko AlarkonHuan KvadradoFrancuskaEvropaEngleskaEdinson KavaniČelsiBepe MarotaAndre GomesAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara