Kad je zdrav rols rojs, ali Marko je opet u kanalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 14:00

Odložen povratak na teren kapitena Borusije

Dečko od stakla. Kad je zdrav jedan je od najboljih ne samo bundesligaških, već i svetskih ofanzivaca (pravi pravcati rols rojs), međutim, problem Marka Rojsa je što je veći deo karijere proveo u ambulanti i bolničkoj postelji. Taman kad se očekivao povratak na teren, još jedna loša vest stigla je za navijače Borusije iz Dortmunda: kapiten će propustiti i nedeljni okršaj sa Leverkuenom.

Trener Lusijan Favr potvrdio je da Rojs nije stigao na vreme da se oporavi od povrede zadobijene početkom februara u okršaju sa Verderom. Bez njega će morati Milioneri da napadu Bajer, a nevolja je veća ako se zna da u poslednje vreme – baš u periodu dok im je najbolji igrač bio odsustan – nisu savladali ni Hofenhajm (3:3), ni Nirnberg (0:0), a usput su na rubu eliminacije iz Lige šampiona, pošto su od Totenhema poraženi 0:3 u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Kako sad stvari stoje „stakleni“ Rojs bi trebalo da konkuriše za gostovanje Augzburgu, 1. marta, samo je pitanje da li će Borusija tad uopšte imati prednost na tabeli, jer dan pre njenog susreta sa Leverkuzenom, šampionski tim Bajerna ima zicer sa Hertom u Minhenu i priliku da se bodovno poravna sa aktuelnim liderom.

Dodatna nevolja sa Favra je činjenica da, osim Marka Rojsa, ne može da računa na desnog beka Lukaša Piškeka, vezistu Tomasa Dijelnija, krilo Marijusa Volfa, a povoljna vest je da se Manuel Akanđi vratio treninzima i trebalo bi da igra u nedelju.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Borusija DortmundMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara