"Majstor za aut: Ljubo Baranin"
"Majstor za aut: Ljubo Baranin"

Kad ne znaju šta će, Baranin baci aut i Radnik daje gol!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.15. | 21:00

Surduličani oprobanim receptom stigli do pogotka u nadoknadi vremena i boda (2:2) u Gornjem Milanovcu. Bez pobednika u derbiju Javor - Čukarički (0:0)

Majstor za aut: Ljubo Baranin

Javor i Čukarički remizirali su u Ivanjici bez golova u jednom od derbija 10. kola Superlige.

Izabrane vesti

Tvrd, ali dobar i zanimljiv meč odigrali su rivali, domaćin je imao više od igre u većem delu utakmice i uputio je više udaraca ka golu protivnika, ali je utakmica završena najnepopularnijim rezultatom. 

Najbolje prilike za domaćina propustili su Marko Docić u 52. kada je iz slobodnog udarca pogodio stativu, kao i Stefan Dražić, koji je u 66. minutu prebacio gol iz lepe pozicije. Čukarički je uzvratio preko Pavlovića, Mandića i iskusnog Matića, ali se rezultat nije menjao do kraja. 

Javor je ovim remijem stigao do 20. boda u sezoni, pa sada kao drugoplasirani zaostaje šest bodova za liderom Crvenom zvezdom, dok su se Čukaričani sa 15 bodova izjednačili na poziciji broj četiri, sa Partizanom (imaju po 15 bodova). 

Interesantan duel viđen je i u Gornjem Milanovcu, gde je Radnik stigao do boda pogotkom u nadoknadi vremena (2:2).

Metalac je odlično otvorio meč, preko Otaševića i Bukorca stigao do dva gola prednosti i izgledalo je da će upisati novu trojku. Milan Ćulum je smanjio rezultat lepim udarcem glavom u 41. minutu, a isti fudbaler je i u nadoknadi vremena postigao još jedan prelep gol.

Oprobano oružje Surduličana ponovo je bilo kobno po rivala. Ljubo Baranin, koji je ušao u igru u 80. minutu, izveo je aut, centirao rukom u šesnaesterac Metalca, a tamo je visoki Ćulum prosto zakucao loptu glavom u gornji levi ugao gola Metalca.

Pogađa samo glavom: Milan Ćulum

Inače, sa večerašnja dva gola Ćulum je izbio na čelo liste strelaca zajedno sa Ivanićem (Vojvodina) i Katijem (Zvezda) i sva trojica imaju po pet golova na kontu. Njegov podvig posebno dobija na težini ako se zna da je svih pet pogodaka ove sezone vezista Radnika postigao - glavom!

OFK Beograd nastavio je seriju očajnih rezultata. Peti uzastopni poraz, a treći od kada ih vodi Dragoljub Bekvalac Romantičari su zabeležili u Novom Pazaru gde je bilo 1:0 za domaćina. Koban po Beograđane bio je njihov bivši igrač Predrag Pavlović koji je postigao gol u 25. minutu.

Mladost iz Lučana nije ni iz petog pokušaja uspela da dođe do pobede na svom terenu. Voždovac je odoleo tokom 90 minuta i odneo bod (0:0).

SUPERLIGA – 10. KOLO

Petak

Jagodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Srnić 7, Plavšić 29, Vijeira 86/

Subota

Spartak – Borac Čačak 0:0

Vojvodina – Rad 1:2 (1:1)
/Nastić 19 – Trninić 28, Lutovac 85/

Javor – Čukarički 0:0

Metalac – Radnik 2:2 (2:1)
/Otašević 5, Bukorac 39 – Ćulum 41, 90+1/

Mladost L. – Voždovac 0:0

Novi Pazar – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Pavlović 25/

Nedelja

20.00 Partizan – Radnički Niš

FOTO: Star Sport 


tagovi

SuperligaRadnikOFK BeogradNovi PazarMilan ĆulumMetalacLjubo BaraninJavorČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara