"Borijelo"
"Borijelo"

Kad vernost postane teret: Želeli su golgetera koji će im doneti Skudeto, a dobili rezervistu teškog 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.01.15. | 19:17

Kako stvari stoje, i Roma, ali i Borijelo će morati da sačekaju do jula, a onda i definitivno doći do raskida dugogodišne vernosti, koja je u poslednje vreme postala gotovo prisilna

Borijelo

Slobodno možemo reći da je način poslovanja italijanske Rome na transfer tržištu u poslednje dve sezone postao pravi primer kako mora da funkcioniše jedan klub koji želi da opstane u samom vrhu. Rimljani su za kratak vremenski period doveli pregršt mladih fudbalera i obrnuli veliku novca kroz svoje ruke, za šta im svi na „čizmi“, ali i Starom kontinentu skidaju kapu. Čelnici Vučice su napravili veliki zalog za budućnost, ali u ne tako davnoj prošlosti imali su i nekoliko poslovnih poduhvata, koji baš i nisu za pohvalu, ali to je već ide na dušu upravi kluba kojom je rukovodila bivša predsednica Rimljana Rosela Sensi.

Izabrane vesti

Tu se pre svega misli na kupovinu dugogodišnjeg napadača Vučice Marka Borijela, koji je na rimski Olimpiko 2010. godine doveden iz Milana za sumu od 10.000.000 evra, a onda iz godine u godinu predstavljao sve veći teret na leđima rimskog kluba. U prvih nekoliko sezona godišnja plata napadača, koji se proteklih godina nije pošteno naigrao fudbala, iznosila je sa bonusima čak 5.400.000 evra, čelnici Rome 2013. godine uspeli su da tu svotu svedu na 3.500.000 evra, a kada se svede račun iskusni golgeter je u dosadašnjem periodu inkasirao oko 25.000.000 evra.

Sportski direktor Rome Valter Sabatini u prethodne dve i po sezone uspeo je da obezbedi pozajmice za ovog igrača, pa su Rimljani u tom periodu inkasirali 1.450.000 evra (Juventus 500.000, Đenova 250.000 i Vest Hem 700.000).

Borijelo proslavlja poslednji gol za Romu

Ipak, svaki pokušaj rastanka u ovoj sezoni pokazao se neuspešnim. U opciji je bio povratak u Đenovu. Italijanski mediji su pisali da je sa čelnicima kluba sa Luiđi Ferarisa sve dodogovoreno, kao i da je Borijelo, kome ugovor ističe na leto, pristao da pređe u redove Rosoblua za godišnju platu od 1.400.000 evra. Ipak, napadač Rome je to vrlo brzo demantovao.
„Treniram sedam meseci sa jakom željom i podjednakom strašću kao uvek, u nadi da ću dobiti šansu na terenu. Priča se da su pregovori u toku, a istina je samo jedna. Niko me nije kontaktirao, niti je stigla ponuda, i nisam odbio nikoga“, rekao je nedavno Borijelo.

Poslednji gol za Romu Borijelo je postigao 31. oktobra 2013. godine protiv Kjeva, kada je svom klubu pomogao da dođe do desete vezane pobede na startu sezone, a onda ništa... Kako stvari stoje, i Roma, ali i Borijelo će morati da sačekaju do jula, a onda i definitivno doći do raskida dugogodišne vernosti, koja je u poslednje vreme postala gotovo prisilna.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija ARomaMarko BorijeloItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara