"Kiseli osmeh Petkovićeve (desno) pred meč sa Riske"
"Kiseli osmeh Petkovićeve (desno) pred meč sa Riske"

Kada Srpkinja poludi što na Havajima Nemcima puštaju nacističku himnu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.17. | 11:03

Bizaran događaj tokom prvog meča susreta četvrtfinala Fed kupa između Nemačke i SAD

Kiseli osmeh Petkovićeve (desno) pred meč sa RiskeKakva bizarna situacija se dogodila sinoć na Havajima gde je domaća Fed kup reprezentacija igra meč četvfinala Svetske grupe sa Nemačkom!

Prvi susret odigrale su Amerikanka Elison Riske i nemačka reprezentativka Andrea Petković, a pošto je u pitanju međudržavni susret pred taj okršaj su po protokolu puštane himne. Domaća "The Star-Spangled Banner" je intonirana najnormalnije, a onda je krenula nemačka... Prvi ritmovi "Deutschland, Deutschland, über alles" su sasvim dobro prošli, ali kada su krenule reči nastao je veliki pronblme. Naime, sa razglasa je grmela nemačke himne koja je koriščenja tokom vladavine nacista, a koja je zabranjena još 1945 porazom u Drugom svetskom ratu.

Izabrane vesti

Naravno, Andrea Petkovič koja je poreklom sa ovih prostora reagovala je burno i delovalo je kao da će da napusti halu. Ipak, suzdržala se dok je nekoliko desetina nemčakih navijača pokušalo da popravi siuatciju pevajući ispravne stihove.   

"To je oličenje neznanja, nikada nisam bila više ponižena u životu!", pobesnela je devojka rođena u Tuzli koja je tokom bratoubilačkog rata sa porodicom prvo prešla da živi u Novi Sad, pa u Nemačku, "Već 13 godina igram u Fed kupu i nikada ovako nešto nisam doživela, ovo je definitivno najgora stvar koja mi se desila u ovom takmičenju. U 2017. ovako nešto ne bi trebalo da se dogodi u SAD".

Petkovićevoj se pridružila i selektorka Nemačke Barbara Riter:
"Ovo je apsolutni skandal! Veliko nepoštovanje koje je neoprostivo. Mogla sam zaplakati jer je slušanje himne dok kada igra reprezentacija sveti trenutak!".

Domaćini su, naravno odmah kreniuli sa izvinjenjima, što preko društvenih mreža, što zvaničnim objavama, a taj susret je završeno pobedom Riske od 2:0 (7:6, 6:2).

(foto: Action Images)


tagovi

NemackaFed kupAndrea Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara