Marijus Volf
Marijus Volf

Kakav posao Ajntrahta - kupili ga juče za 500.000, a prodali danas za 5.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.05.18. | 17:20

Marijus Volf je novi napadač Borusije iz Dortmunda

Borusija iz Dortmunda je nastavila sa rekonstrukcijom igračkog kadra za sledeću sezonu, a drugo letnje pojačanje, posle golmana Marvina Hica (Augzburg, stigao kao slobodan igrač) postao je Marijus Volf (23), doskorašnji krilni napadač Ajntrahta iz Frankfurta.

Radi se o hitronogom ofanzivnom fudbaleru koji se proslavio na desnom krilu, a u nedavno završenoj sezoni na 34 nastupa zabeležio je šest golova i 11 asistencija.

Izabrane vesti

Logično, njegovi kvaliteti privukli su novog trenera Milionera, Švajcarca Lusijana Favra, koji želi da stvori mladu i brzu napadačku liniju sa triom koji čine Marko Rojs, Maksimilijan Filip i Marijus Volf. To zadovoljstvo koštaće ih oko 5.000.000 evra, a Ajntraht je lako pristao na ove uslove pošto je igrač tražio da ga puste u Dortmund jer nije imao obavezujući ugovor sa timom Luke Jovića.

Naime, Volf je u Ajntrahtu igrao na jednogodišnjoj pozajmici iz Hanovera, uz dogovoren otkup za 500.000 evra. Čim je Ajntraht juče platio traženo obeštećenje klubu sa severa Nemačke, krilni napadač je odmah postao njihov prvotimac, a danas su ga prodali Borusiji za 5.000.000. Sve te operacije biće overene 1. i 2. jula. 

Marijus Volf potpisao je ugovor do juna 2023. godine na Vestfalenu.
"Moj cilj je da budem uspešan u Dortmundu u narednim sezonama i, ako je moguće, osvojim bar jedan od dva važna trofeja u Nemačkoj", poručio je Volf.

Ovaj fudbaler ponikao je u mlađim kategorijama Nirnberga, a tokom karijere nastupao je i za Minhen 1860 i Hanover, pre Ajntrahta. Zabeležio je jedan meč i za omladinsku reprezentaciju Nemačke.

Foto: Action Images 


tagovi

Marijus VolfLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara