"Mehdi Benatija"
"Mehdi Benatija"

Kalčomerkato: Roma prodaje Benatiju za 35 miliona, Viola Kvadrada za 45

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.08.14. | 12:21

Glasine sa italijanske fudbalske "pijace" se odnose u najvećoj meri na interesovanje Junajteda za Marokanca i Kolumbijca, mada su Vučica i Fjorentina demantovale da imaju zvanične ponuda za dvojicu asova. Nastasić se ponovo udaljio od Juvea, dok Ljajić, barem tako tvrde u Trigoriji, nije više na transfer listi

 

Mehdi Benatija

Izabrane vesti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

ROMA

Zvaničnici Rome su požurili da demantuju ovog jutra da je u Trigoriju stigla ponuda od 40 miliona evra za Mehdija Benatiju od Mančester Junajteda. Međutim, sa jučerašnjeg sastanka tet-a-tet Garsija - Sabatini procurela je vest o dogovoru da Marokanac bude prodat samo u slučaju da se neki klub pojavi sa čekom na 35 miliona evra. Navodno, trener Rome Rudi Garsija u tom slučaju ne bi imao ništa protiv da Sabatini počne pregovore o transferu Marokanca. Prema izvorima bliskim francuskom treneru, on nije "progutao" odbijanje Benatije da na njegov poziv izađe pred novinare i javno saopšti svoje namere.

Upravo zbog toga Sabatini je pojačao rad na dovođenju jednog, a možda i dvojice defanzivaca. Na listi želja su Manolas iz Olimpijakosa (Grci traže 12 miliona evra, Roma je ponudila 6), Rumun Vlad Kirikeš iz Totenhema (u principu ne bi trebalo da bude problema, imajući u vidu prijateljske odnose Sabatinija sa Baldinijem, generalnim direktorom kluba sa "Vajt Hart Lejna"), Crnogorac Marko Baša iz Lila, Balanta iz River Plate i Rolando iz Portoa. Posle produženja ugovora Karaska sa Monakom, naš Adem Ljajić je praktično skinut sa transfer liste. Srpski reprezentativac bi mogao da napusti Romu samo ako se neko pojavi sa 15 miliona evra u kešu. Šalke, Borusija Dortmund i Atletiko Madrid se nisu ni približili toj cifri. 

JUVENTUS

Matija Nasatasić se ponovo udaljio od Juventusa. Kao i vreme ovog leta - veoma varljivo - i "operacija Nastasić" u Juventusu prolazi od faze entuzijazma, kao da je posao gotovo završen, do ravnodušnog prihvatanja realnosti da Mančester Siti traži previše para za platežnu sposobnost Juvea. U prvi red Juventusovih želja za defanzivni blok se probio Manolas. Tutosport piše da je Grk stavio do znanja Olimpijakosu da bi njegova željena destinacija bio Juventus. Generalni direktor se već pokrenuo u tom pravcu, ali problem je cena. Grci traže 12 miliona u kešu ili 15 miliona od kojih bi deo novca bio pokriven prelaskom nekog od fudbalera Stare dame u Pirej.

Druga solucija je mnogo primamljivija za Juventus, pogotovo ako bi novčani deo pokrio polovinu tražene sume, a ostatak bio nadoknađen prelaskom jednog fudbalera Juvea u Olimpijakos. I Juve je na tragu Balante iz River Plate. Menadžer Kolumbijca stiže u Italiju i među zakazanim sastancima je i susret sa Marotom. Osim Samjuela Etoa, kao last minute rešenje, Juve razmatra i CV Ćićarita Ernandeza, kako bi u finišu prelaznog roka stigao do Meksikanca. Problem za Marotu predstavlja odbijanje Đovinka i Lihtštajnera da produže ugovore koji im ističu sledeće godine, što znači da bi dvojica fudbalera mogli u leto 2015. da napuste klub bez evra obeštećenja. 

MILAN 

Armero je sve bliži San Siru

Trener Rosonera Filipo Inzagi imaće sastanak u četiri oka sa Adrijanom Galijanijem u omiljenom letovalištu predsednika UO Milana, na granici između Toskane i Ligurije. Tu će biti utanačeni detalji aktivnosti Milana do kraja prelaznog roka. Robinjo se konačno dogovorio sa Santosom, a Konstant sa Trabzonsporom, što je odrešilo ruke Galijaniju da krene u lov na tri igrača koja su na dohvat ruke. Reč je o Pablu Armeru, Blerimu Džemailiju i Dijegu Lopezu. Budžet sa kojim raspolaže Galijani, prema pisanju Gazete delo Sport, vrlo je limitiran - 20 miliona evra.

Zato je vrlo važno da se što manje potroši za pomenutu trojicu, kako bi ostalo što više novca na raspolaganju za akciju ispunjavanja želje Inzagija, a to je da mu dovedu jednog od trojice napadača: Ćerćija, Lavecija ili Kempbela. Za Dijega Lopeza i Armera sve je dogovoreno sa Real Madridom i Udinezeom, prepreku predstavljaju zahtevi fudbalera za većim godišnjim platama. Menadžer Lopeza  je "ispalio" cifru od četiri miliona evra, a Armerov tri miliona. Lopezu Milan nema nameru da da više od 2,5 miliona, dok je Kolumbijcu ponuđeno 1,5 miliona. Dakle, slede teški pregovori. Sa Džemailijem je sve više-manje dogovoreno i za taj transfer kočnica može da bude samo neki novi zahtev Napolija oko obeštećenja. 

FJORENTINA

Italijanska sportska štampa je petak nazvala "Kvadrado dan", budući da će se sastati predsednik Viole Andrea dela Vale, Huan Kvadrado i njegov menadžer. Ponuda Fjorentina je i dalje ona ona o kojoj smo pisali juče - dva miliona evra godišnja plata, produženje ugovora do 2019. i klauzula o fiksnom obeštećenju na 45 miliona evra. U Firenci su želeli da naglase da za odličnog Kolumbijca nije stigla još nijedna zvanična ponuda, tek vrlo površno interesovanje nekoliko klubova.

Barselona i Mančester Junajted figuriraju kao dva najozbiljnija pretendenta za angažman Kolumbijca. Kvadrado bi više voleo da pređe u Barsu, iako je Junajted, čini se, više zagrizao. Menadžer igrača je demantovao da je pre nekoliko dana "leteo" u Englesku, kako bi se dogovorio oko prelaska svog klijenta u tim Luja van Gala

NAPOLI 

Klub iz Napulja nastavlja potragu za veznim fudbalerima. Poslednje glasine, koje stižu iz grada podno Vezuva, kažu da je Lukaš Leiva "pretekao" Maruanea Felainija u poslednja 24 časa u pogledu mogućnosti da obuče dres Napolija. Rafa Benitez poznaje vrlo dobro Brazilca kojeg je trenirao u Liverpulu, a želeo je da ga dovede u Inter pre četiri godine. Cena Leive je niža od Felainijeve, Liverpul je izgleda i fleksibilniji po pitanju načina prodaje fudbalera u odnosu na Mančester Junajted. 

INTER

Bijabijani na meču protiv Intera u aprilu

I u Italiji kažu da "nema dva bez tri". Ako sledimo tu maksimu, Žonatan Bijabijani bi mogao po treći put da stigne u redove Intera. Fudbaler je prema pisanju medija već postigao dogovor sa Neroazurima, o četvorogodišnjem ugovoru sa godišnjom platom od 1,5 miliona evra. Planove predsednika Tohira i francuskog krila bi mogao da pokvari Vest Bromvič Albion koji je ponudio Parmi šest miliona evra za odličnog napadača.

Vlasnik Đaloblua Đirardi traži najmanje sedam do osam miliona. U Interu se nadaju da će gazda Parme ipak ostati veran svojoj proceni vrednosti igrača i da VBA neće povećati ponudu, tako da bi njihov predlog Parmi - pozajmica na godinu dana i zatim obavezni otkup za traženu sumu sledeće godine - mogao da bude dovoljno ubedljiv za klub iz Emilije. Dolazak  nekog zvučnijeg imena  u Inter do kraja prelaznog roka vezano je isključivo za prodaju Fredija Guarina ili eventualno Rikija Alvareza, jedine dvojice fudbalera na transfer listi Neroazura čija je cena veća od 10 miliona evra.

Sve vesti iz prelaznog roka pratite UŽIVO na MOZZART Sportu.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APablo ArmeroRomaNapoliMehdi BenatijaMatija NastasićLaciokalčomerkatoItalijaJuventusInterHuan KvadradoFjorentinaEvropaDijego LopezAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara