"Veliko slavlje bi usledilo"
"Veliko slavlje bi usledilo"

Kalčopolija kao da nije ni bilo, Juventusu vraćaju dve titule?

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.03.15. | 15:01

Ukoliko tim iz Torina povuče tužbu za 443.000.000 evra, Inter bi za zelenim stolom mogao da izgubi dve titule, koje je na taj način dobio

Veliko slavlje bi uslediloKako došlo, tako i otišlo! Mogla bi ova fraza da odzvanja Interovim navijačima u ušima ovih dana, pošto Fudbalski savez Italije razmatra mogućnost da vrati Juventusu dve šampionske titule oduzete u aferi "Kalčopoli", ali pod uslovom da klub iz Torina povuče tužbu u kojoj traži obeštećenje od 443.000.000 evra.

Juventus je 2006. godine nakon optužbe za nameštanje utakmica izbačen u Seriju B i oduzete su mu dve poslednje titule.
"Bio sam jedan do retkih navijača Intera koji je nikada nije vređao Juventus kada je pobeđivao. Ono što me muči je tužba Juventusa i to je veliki problem. Kako da se dogovorim sa nekim ko me tuži za 443.000.000? Želim da rešimo slučaj jer bi u suprotnom Savez bankrotirao", rekao je predsednik FIGC Karlo Tavekio u intervjuu Tutosportu.

Izabrane vesti

Prvi čovek italijanskog fudbala istakao je da je predsednik Juventusa Andrea Anjeli spreman za dogovor, ali da još nisu započeli razgovor.

U aferi "Kalčopoli" kažnjeni su još Milan, Fjorentina i Lacio, zbog čega je Inter najviše profitirao i preuzeo primat u Seriji A.

Zbog malverzacija sa sudijama osuđeni su funkcioneri Juventusa Lučano Mođi i Antonio Giraudo na 28 i 20 meseci, ali je prošle nedelje Vrhovni sud Italije poništio tu odluku zbog zastarelosti.

Ukoliko ove titule budu vraćene Staroj dami, ona će umesto 30 osvojenih imati 32 "skudeta".

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ALućano MođiKarlo TavekioJuventusItalijaInterEvropaAntonio GiraudoAndrea Anjeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara