""
""

Kamerunci obojili Rur u plavo, Dortmund gubi tlo pod nogama, Gece u strašnoj formi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.09.14. | 17:27

Šalke savladao Borusiju u derbiju Rura, Bavarci lako izašli na kraj sa Kelnom, Švab obradovao Švabe

Ljuti lokalni rivali su dočekali derbi Rura u očajnoj formi i pobeda je bila imperativ. Šalke se očigledno bolje pripremio, uspeo je da sruši najvećeg protivnika i u očima navijača “poništi” sve loše partije od početka sezone. Klub iz Gelzenkirhena je savladao Borusiju iz Dortmunda 2:1 i vezao drugu uzastopnu pobedu u Bundesligi. Sa druge strane, Milioneri su u ozbiljnoj krizi pošto im je ovo treći uzastopni prvenstveni meč na kojem nisu ostvarili pobedu. Ni povrede nekih igrača ne mogu da budu izgovor sa izabranike Jirgena Klopa za loše igre u poslednje vreme. Kraljevsko plavi su napravili dobru uvertiru za meč sa Mariborom u Ligi šampiona, Borusiju očekuje gostovanje Anderlehtu…

Izabrane vesti

Šalke je furiozno otvorio meč. Posle centaršuta Aoga u 10. minutu, talentovani štoper Žoel Matip je ostao sam kao duh pred golom Vajdenfelera i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu. Samo 13 minuta kasnije, odbrana Borusije je opet kapitulirala. Vajdnefler je zaustavio udarac glavom Huntelara, ali su defanzivci opet zakazali i zaboravili da otklone opasnost. Čupo Moting je natrčao i poslao neodbranjiv šut u mrežu Borusije. Dva gola kamerunskih reprezentativaca za velikih 2:0 za Šalke.

Borusija je uspela ekspresno da se vrati u igru pošto je Obamejan lepim udarcem sa distance prepolovio prednost domaćeg tima.

Pretili su gosti, pokušavali svim silama da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli. Imobile i Ramos su imali dobre šanse, pokušao je Klop sa ulacima Kagave i Jojića da razmrda svoj tim, ali je Šalke odbranio trijumf. Fešta u plavo-belom delu Rura, zabrinutost u žuto-crnom. Inače, meč na Feltins Areni je posmatrao i premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Na krilima sjajnog Marija Geca, Bajern polako ulazi u pun ritam. Bavarci su bez većih problema izašli na kraj sa najboljom odbranom lige. Keln koji je do danas primio samo jedan gol u pet mečeva, nije uspeo da zaustavi Bajern. Mario Gece je četvrtim golom ove sezone načeo Jarčeve, a tačku na trijumf Bavaraca je stavio Halfar nespretnom intervencijom posle duela sa Alabom

Frajburg i Leverkuzen su odigrali bez golova, a treba istaći da su gosti od 28. mintua igrali bez Emira Spahića koji je napravio glupost i zaradio crveni karton.

Konačno je pobedio i Štutgart, Švab je razveselio Švabe! Defanzivac Danijel Švab je posle 134 utakmice u Bundesligi konačno dočekao prvenac. Postigao je gol vredan tri boda i pokrenuo Štutgart ka sredini tabele. Kostić je odigrao drugo poluvreme za pobednički tim.

Borusija Menhengladbah je posle dva gostovanja na kojima je odigrala 0:0 konačno osvojila ceo plen u gostima. Slavili su u Paderbornu sa 2:1 i naneli domaćinu prvi poraz u Bundesligi na njegovom terenu. Patrik Herman i sjajni Rafael su još jednom pokazali ofanzivne kvalitete i osigurali tri boda Menšu.  

BUNDESLIGA – ŠESTO KOLO

Petak:

Majnc – Hofenhajm 0:0

Subota:

Šalke – Borusija Dortmund 2:1 (2:1)
/Matip 9, Čupo Moting 23 - Obamejan 26/

Frajburg – Leverkuzen 0:0 

Štutgart – Hanover 1:0 (0:0)
/Švab 69/

Keln – Bajern 0:2 (0:1)
/Gece 19, Halfar 66 autogol/

Paderborn – Borusija Menhengladbah
/Vemer 70 - Herman 8, Rafael 14/

18.30 Volfsburg – Verder

Nedelja:

15.30 Augsburg – Herta
17.30 Hamburger – Ajntraht Frankfurt

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija DortmundBorusija MenhengladbahErik Maksim Šupo MotingDanijel ŠvabEvropaFrajburgKelnMario GeceNemackaPjer Emerik ObamejanStutgartŽoel Matip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara