Kao za vreme Krojfa - Barsine ideje se školuju u Ajaksu

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.02.18. | 22:30

Četvorica supertalentovanih mladića na skeneru Hozea Marija Bakera

Teško ih je i pobrojati sve. Holanđani su utkani u Barselonine istorije. Ima tu i do filozofije Johana Krojfa, koju je valjda najlakše bilo objasniti baš u zemlji Lala. Poslednjih godina, doduše, igrači iz drugih zemalja pisali donosili su Blaugrani trofeje, ali uskoro bi Holanđani mogli ponovo da zavladaju stadionom Kamp Nou.

Nije tajna, pitanje je godine kada će Barselona morati da renovira ekipu u već zrelim igračkim godina, a proces koji je počelo dovođenjem Filipea Kutinja i Usmana Dembelea mogao bi da bude nastavljen u Amsterdamu. Ugledni De Telegraf, koji skoro da ne zna šta je netačna vest, tvrdi da je Hoze Marija Bakero u sudaru sa Zvoleom posmatrao Ajaksova četiri nebrušena  dijamanta. U pitanju su Džastin Klajvert, Matijs De Ligt, Doni van de Beek i Frenki de Jong, svi odavno čašćeni epitetom supertalentovani.

Izabrane vesti

De Lightu je tek 18 godina, a već je debitovao za A reprezentaciju Holandije i redovan je u Ajaksovom prvom timu. Klajvert, takođe 18-godišnjak, samo na poziciji krila, ima i odličan “pedigre“, pošto mu je otac Patrik šest godina igrao za Barsu i postigao 122 golova. Van Vek (20) je vezista koga u Holandiji porede sa Polom Skolsom, jer pokriva sav prostor između kaznenih prostora. Njegovog kolegu iz Ajaksovog veznog reda De Jong (20) komplimentima je obasipao legendarni Ari Han: “On je bolja verzija Franca Bekenbauera. Brži je i ima lakši pas“.

Vredi pogledati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džastin KlajvertMatijs De LigtDoni van de Bek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara