Keiti pada cena? Liverpul navija da Lajpcig ostane bez Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.04.18. | 10:11

Razlog je cena obeštećenja koja je dogovorena za vezistu iz Gvineje

Finale za Evropu u Lajpcigu! Ako u subotu ne pobede Hofenhajm (15.30) fudbaleri vicešampiona Nemačke najverovatnije ostaju bez četvrtog mesta i Lige šampiona, a time i bez velike love koju bi dobili za Nabija Keitu koji prelazi u Liverpul na leto.

Jer, dogovor je jasan, od plasmana RB Lajpciga na tabeli zavisi konačna svota na ime obeštećenja koju će velikan sa Enfilda platiti za dolazak veziste iz Gvineje. Dogovoreno je još prošlog leta - ako se Lajpcig plasira u Ligu šampiona sleduje mu 75.000.000 evra, sa Ligom Evrope 70.000.000, a bez evropskih takmičenja transfer će koštati "samo" 65.000.000.

Izabrane vesti

Sjajno obeštećenje ugovoreno je i zahvaljujući ugovoru koji je Nabi Keita potpisao prilikom dolaska iz Salcburga u Lajpcig 2016. a po kojem ima otkupnu klauzulu od 55.000.000 evra koja stupa na snagu ovog leta. Ipak, Liverpul je pristao prošlog leta da plati znatno više (10.000.000 evra) kako ne bi rizikovao i ostao bez jednog od najboljih vezista Bundeslige.

Sada čelnim ljudima u Lajpcigu preostaje da se uzdaju u Keitu i nadaju da će biti raspoložen da im pobedama u finišu sezone poprilično popuni kasu. S druge strane na Enfildu se sigurno nadaju da će rivali vicešampiona Nemačke da zapnu iz sve snage i uštede im desetak miliona evra.

Foto: Action Images

 


tagovi

Nabi KeitaRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara