Kejn ne prašta - Čelsi je napadao, a Totenhem napravio korak ka finalu Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.01.19. | 22:17

Sjajni centarfor Pevaca pogodio sa bele tačke

Totenhem je potegao prvi u londonskom obračunu sa Čelsijem u polufinalu engleskog Liga kupa. Pevci su kao domaćini na Vembliju savladali Čelsi sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Hari Kejn iz penala u 26. minutu. Revanš utakmica igra se 22. januara na stadionu Stamford Bridžu.

Plavci su bili nešto opasniji i konkretniji rival, ali nisu uspeli da iskoriste jednu od mnogobrojnih situacija za pogodak.

Izabrane vesti

Totenhem je krenuo agresivno od prvog sudijskog zvižduka, a već u petom minutu Kejn je testirao reflekse Kepe Arizabalage. Mladi Španac je u ovoj situaciji izašao kao pobednik.

Ali to nije bio slučaj u 25. minutu. Kepa je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, Majkl Oliver je pokazao na belu tačku, a siguran je bio Kejn za veliko slavlje na tribinama Vemblija. Upotrebio je Oliver i VAR tehnologiju kako bi otklonio dilemu da je napadač Totenhema bio u ofsajdu na početku akcije.

Čelsi se probudio tek u završnici prvog poluvremena. Prvo je pokušao Ngolo Kante u 40. minutu, međutim, lopta je završila na stative umesto u mreži.

U drugom minutu sudijske nadoknade vremena Kalum Hadson Odoi je sa ivice kaznenog prostora, loptu je zakačio Pol Gazaniga i skrenuo je ka stativi koja je ponovo spasila Totenhem.

U 52. minutu bio je red da se ponovo istakne Kepa i još jednom posle udarca raspoloženog Kejna. Tri minuta kasnije novi duel Kantea i Gazanige i opet je argentinski čuvar mreže bio pobednik.

Protestovali su fudbaleri Čelsija u 57. minutu kod sudije tražeći penal nakon što je lopta pogodila u ruku Denija Rouza, ali je Oliver ostao nem. A dva minuta kasnije Andreas Kristensen je bio u vrlo dobroj situaciji da izjednači, ali je promašio loptu na petercu.

Do kraja utakmice su Plavci sve više i češće pritiskali zadnju liniju Totenhema, “mirisalo” je na gol, bilo je na momente i panike u redovima Pevaca, ali su na kraju uspeli da se izvuku.

 

 

Foto: Reuters


tagovi

Maurisio PoketinoHari KejnMauricio SariNgolo Kante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara