Kevin Prins vidi Luku Jovića kako sedi na jahti sa agentom i bira ponude velikana…

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 17:17

Svi veliki klubovi žele Jovića, a on je kompletan igrač i pojačanje za svakog od njih

Barselona je zimus tražila prelazno rešenje za poziciju rezervnog napadača i dovela Kevina Prinsa Boateng iz Sasuola na pozajmicu uz opciju da ga otkupi za 8.000.000 evra na kraju sezone. S obzirom da iskusni Boateng nije pokazao skoro ništa u Kataloniji i da je do sada odigrao samo tri meča, izvesno je da ga Barsa neće kupiti.

Što znači da Katalonci na leto moraju u misiju kupovine ozbiljnog napadača koji bi pojačao konkurenciju Suarezu i zamenio ga u perspektivi. Dugo vremena je Luka Jović bio prvi kandidat za tu ulogu, vođeni su pregovori sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem, a onda je Barsa naprasno odustala, prema pisanju lokalnih medija. Navodno je razlog odustajanja bio što su se Katalonci osetili iskorišćenjima u licitaciji koju je počeo Ramadani mepđu velikim evropskim klubovima. Pregovarao je i sa Realom, dizao cenu srpskom napadaču i Barsa je izašla iz trke.

Izabrane vesti

Ipak, iz Barsine svlačionice su stigli ozbiljni komplimenti na račun srpskog reprezentativca. I to baš od čoveka kojeg bi mogao da zameni, ali i sa kojim je bio saigrač u Ajntrahtu.
“Svi veliki klubovi trenutno prate Jovića. Vidim ga kako sedi na jahti sa svojim menadžerom narednog leta i kako bira ponude. Mislim da neće ostati u Frankfurtu”, rekao je Kevin Prins Boateng.

Iskusni ofanzivac smatra da će Jović biti pojačanje za bilo koji klub u Evropi.
“Luka Jović je igrač koji bi bio pojačanje za svaki klub. Kada sam ja bio u Frankfurtu, nije igrao mnogo jer još nije bio sazreo. Ali sada se vide njegovi neverovatni kvaliteti. Služi se podjednako dobro sa obe noge, brz je, dobar u skoku i ima sjajnu tehniku. On je kompletan igrač. Ako ne poleti i ostane na zemlji, sigurno će igrati za najbolji klub na svetu”, smatra Boateng, ali ne otkriva koji je to klub.

Uprkos pisanju katalonskih medija o odustajanju Barselone, ne bi bilo čudo da Blaugrana pokuša opet u tišini da završi transfer Jovića po nižoj ceni od one koja se pominjala i da prestigne ljutog rivala Real Madrid koji je najozbljniji kandidat za dovođenje Jovića. Bila bi to i mala osveta Kraljevićima za prethodne transfere brazilskih talenata Vinisijusa i Rodriga koje su ukrali Barsi ispred nosa.

Oba španska velikana traže napadača Jovićevog profila koji bi prvo menjao, a potom i nasledio Benzemu ili Suareza. Takvih igrača ima malo u Evropi, a Jović je među najboljima u toj grupi.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kevin Prins BoatengLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara