""
""

Kinzi otvorio dušu: Volim i Partizan i Crvenu zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 14:39

"Ne interesuje me rivalstvo dva kluba", rekao je Zvezdin Amerikanac

Njegov odlazak iz Partizana pre bezmalo dve godine pokrenuo je brojna pitanja o razlozima napuštanja kluba iz Humske, ali odlukom da se vrati u Srbiju i obuče dres Crvene zvezde Tarens Kinzi ušao je u probrano društvo onih koji su nosili opremu dva najveća srpska kluba. 

Izabrane vesti

Međutim, retko kada je pokazivao navijačke emocije i na sebe privlačio pažnju tako što je javnosti otvarao dušu. Čini se kao da ga to nikada nije ni interesovalo, dok se u međuvremenu ljute pristalice crveno i crno-belih raspravljaju oko toga „čiji je“ Tarens Kinzi. Sada je iskusni američki as rešio da jednom za svagda stavi tačku na tematiku koja se i danas, s vremena na vreme, provlači, a ujedno je govorio i o brojnim drugim stvarima koje su mu očigledno ležale na srcu.
"Ne tražim da me navijači vole, niti me interesuje rivalstvo koje imaju Crvena zvezda i Partizan, jer volim oba kluba", napisao je Kinzi na društvenim mrežama. 

Ali, tu se 32-godišnji krilni košarkaš nije zaustavio. On je vratio film i na vreme kada je igrao za Partizan i kako se tada molio za srpski narod tokom velikih poplava koje su mnoge ostavile bez domova.
"Pre nekoliko godina okačio sam post u kojem sam se molio za Srbiju i srpski narod kada su se desile poplave. Tada se nisam molio za Crvenu zvezdu ili Partizan, već za Srbiju i narod te zemlje. Jako volim ovu zemlju i narod koji živi ovde", dodao je Kinzi, a onda se osvrnuo i na reprezentaciju Srbije:
"Takođe želim da se Srbija plasira na Olimpijske igre i mnogo bi mi bilo drago da ih vidim u finalu".

Međutim, pre nego što je nastavio sa izlaganjem Kinzi je prvo istakao da ovim ne traži ljubav od navijača, već da to govori iz srca.
"Ne želim da me iko diže u nebesa, niti da me tapše po leđima zato što sam deo ekipe koja igra četvrtfinale Evrolige. Od ljudi u Srbiji želim da budu srećni što imaju jedan tim u završnici i da ga podrže na u plej-ofu, pošto već imamo trenere i igrače iz Srbije koji će igrati tamo. Srbija sada ima i klub koji će se boriti na najvišem nivou u četvrtfinalu. To mnogo znači za ABA ligu, za Srbiju, jer ova zemlja ima mnogo talentovanih igrača i trenera koji cvetaju svakodnevno. Sve njih jako poštujem", poručio je Amerikanac i nastavio:
"Četvrtfinale će doneti novo uzbuđenje za grad i ljude, porodice i prijatelje, ali najviše od svega – ovoj zemlji. Ja uvek brinem o timu za koji igram, jer želim da uvek pružamo maksimum. I jako sam zahvalan Bogu što nam je dao ovaj poklon. Srbija je u Top 8", završio je Kinzi

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tarens KinziFK PartizanJadranska ligaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara