"Vesela družina u svlačionici Slaforda"
"Vesela družina u svlačionici Slaforda"

Klasa ’92 ponovo udara: Skols i Nevil uleteli na teren i pevali u svlačionici, kažu da se ovako nisu radovali ni dok su igrali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 12:11

U Engleskoj se priča o velikom podvigu malog Salforda...

Vesela družina u svlačionici SlafordaPamtimo ih kao vladare Engleske i Evrope u dresovima Mančester junajteda, a od sinoć su heroji malenog Salford Sitija. Pol Skols i Geri Nevil, čuveni dvojac Crvenih đavola, proslavili su prvi veliki uspeh u novoj ulozi i kao suvlasnici kluba koji se takmiči u sedmom rangu prisustvovali istorijskom plasmanu u drugo kolo FA kupa.

Njihov tim, koji „drže“ zajedno sa još trojicom članova generacije Crvenih đavola 1992. - Nikijem Batom, Filom Nevilom i Rajanom Gigsom - napravio je senzaciju i iz najstarijeg takmičenja na svetu eliminisao slavni Nots Kaunti (2:0).

Izabrane vesti

Nevil i SkolsDa bi se shvatilo koliki je to uspeh možda kao ilustracija najbolje svedoči činjenica da je Nots Kaunti čak 59 mesta bolje plasiran od Salforda, ali je pred 1.400 grlatih navijača na Mur lejnu isprašen. Otuda i ne čudi što su se Skols i Nevil ponašali kao tinejdžeri i zajedno sa ostalim gledaocima uleteli na teren istog trenutka kad je sudija odsvirao kraj meča.

Kasnije su sišli i do svlačionice i, kažu, burno proslavili najveći uspeh otkako su prošle godine rešili da ulažu u Salford siti.
Iste sekunde kad je sudija poslednji put dunuo u pištaljku Skols i Bat su se pridružili masi koja je utrčala na teren, ponašajuči se kao i svi ostali navijači. Skols je čak plesao i pevao u svlačionici, nikad ga nisam video da tako skače i raduje se. Čak ni dok je bio igrač. Čini mi se da je na repertoaru bila neka pesma Rikija Eštlija. I njima (Skolsu i Nevilu, op. au) ovo znači kao i normalnim navijačima. Nemamo iliziju da ćemo nastaviti da pobeđujemo u ovom takmičenju, ali imamo želju da uživamo na terenu i da sarađujemo sa petoricom igrača koji se nalaze među najboljima koje je naša država ikad imala“, ushićeno je posle meča govorio Entoni Džonson, jedan od trenera Salforda.

Koliko je uspeh Salforda veliki ilustruje podadak da najskuplji transfer u njihovoj istoriji iznosi 5.000 funti, koliko je plaćen Džordan Hulm. On je sinoć pogodio prečku, a golove postizali Dani Veber i Riči Alen, izaizuavjući delirijum na tribinama i oduševljenje Gerija Nevila.
Bilo je neverovatno. Ovakve stvari mi vraćaju veru u fudbal, jer se fudbal i igra radi utakmica ovog tipa.  FA kup je minulih sezone omalovažavan, ali ovako nešto je čista emocija. Dugo, baš dugo godina, nisam doživeo ovako uzbudljiv trenutak“, poverio se Geri Nevil.

Riči Alen slavi golSalford je osnovan 1940. godine, prošle godine kupio ga je biznismen iz Singapura Piter Lim - inače većinski vlasnik Valensije - koji je 22. septembra prošle godine kupio 50 odsto akcija kluba, dok je preostala polovina vlasništvu braće Nevil, Gigsa, Skolsa i Bata, koji poseduju po deset odsto akcija.

 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

 

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Salford SitiRajan GigsPol SkolsNiki Batmeđunarodni fudbalGeri NevilFil NevilEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara