""
""

KLASIČNO ITALIJANSKI! Azuri se provukli protiv raspoložene holandske dece (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.13. | 22:39

Van Gal potpuno podmladio ekipu koja je dominirala protiv očajnih Azura, ali je supertalentovani rezervista Verati u 91. minutu spasao Italijane poraza

 

Izabrane vesti

Holandska deca su 90 minuta čitali lekciju reprezentaciji Italijem, ali su na kraju Azuri u svom stilu uspeli da se spasu poraza. Tokom celog meča, drastično podmlađena Holandija je dominirala, stvarala šanse, imalo vođstvo od 1:0 golom Lensa, ali je je na kraju supertalnetovani rezervista Marko Verati u 91. minutu postavio konačnih 1:1 i  prekinuo seriju Italije od pet uzastopnih poraza u prijateljskim mečevima. Doduše, mora se piznati i da je Prandeli podmladio tim pa su šansu dobile mlade snage poput Veratija, Kandreve, Florencija, El Šaravija uz već standardne, ali mlade Balotelija, Monotliva, Abatea...

Luj Van Gal je u odsustvu Snajdera i Van der Varta potpuno promenio tim i napravio veliki rez. Holandski mediji ne pamte tako podmlađen tim. Čak osam igrača u prvoj postavi je bilo iz domaćeg šampionata. Posebno se to odnosi na odbranu čiji prosek godina je bio 21,5 godina! Janmat, De Vrij, Blind i Bruno Martins Indi su dobili šansu da pokažu kakva je defanzivna perspektiva Lala. U veznom redu se oslonio na „kvarišu“ Strotmana, Fejenordovog talenta Klasija i Alkmarovo čudo od deteta Adama Mahera. Društvo kapitenu Van Persiju u napadu pravili gol mašina iz PSV, Džermejn Lens i Ola Džon iz Benfike.

Sa druge strane, Prandeli je izveo Milanov napad El ŠaraviBaloteli. Najveće iznanđenje je bio Antonio Kandreva iz Lacija na mestu ofanzivnog veznog, dok je ostatak veznog reda činila već uhodana trojka: PirloMontolivoDe Rosi. U odsustvu suspendovanih Kjelinija i Bonućija, štopere su igrali Barzalji i Astori, a Bufon je predstavljao poslednji bedem

Uprkos mladosti i neikustvu, Holanđani su bili bolji rival u prvom poluvremenu i diktirali igru. Dva puta je Bufon sjajnim intervencijama spašavao gol posle udaraca raspoloženog Adama Mahera. Ali, ono što nije uspeo Maher, jeste Džermejn Lens. U 33. minutu je masjtorski prebacio Asotrija, a potom topovskim volejom matirao Bufona koji nije ni trepnuo. Italijani gotovo da nisu ni zapretili Krulu za prvih 45 minuta.

Pokušao je Prandeli promenama u veznom redu da unese živost, ali se slika na terenu nije menjala. Lale su držale loptu i pretile Bufonu. Golman Juventusa je sjajnom intervencijom sprečio Lensa da svojim drugim golom na meču verovatno reši šitanje pobednika. Tek u 86. minutu na meču, Azuri su imali prvu šansu na meču, ali je Osvaldo posle asistencije Abatea šutirao neprecizno sa druge stative.

I kada se činilo da će Holanđani slaviti minimalcem, rezervista Marko Verati je pokazao zašto ga smatraju najvećim biserom italijanskog fudbala. Odigrao je dupli pas sa Montolivom , došao na par metara od gola Honadije i rutinski poslao loptu u mrežu za prekid crnog niza poraza Italije u prijateljskim mečevima.

HOLANDIJA – ITALIJA 1:1 (1:0)
/Lens 33 – Verati 90+1/

HOLANDIJA (4-3-3): Krul – Janmat (od 85. Van Rajn), De Vrij (od 46. Dž. De Guzman), Indi, Blind - Klasi, Maher, Strotman - Lens, Van Persi (od 46. Roben), Ola Džon (od 60. Kajt)
ITALIJA (4-3-1-2): Bufon - Abate, Barzalji (od 74. Ranokija), Astori, Santon - De Rosi (od 61. Verati), Pirlo (od 46. Florenci), Montolivo – Kandreva (od 46. Dijamanti) – Baloteli (od 61. Osvaldo), El Šaravi (od 71. Đilardino)

 


tagovi

Adam MaherDžermejn LensĐanluiđi BufonHolandijaItalijaMarko Veratireprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara