"Kleverson Kordova Kleo nije zaboravio crno-bele"
"Kleverson Kordova Kleo nije zaboravio crno-bele"

Kleo: Vratio bih se u Partizan! Brazilci nikada nisu videli atmosferu kao na srpskom derbiju!

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.12.14. | 09:31

„Menjao bih sve te devetke u pasošu za jednu na dresu Srbije. Žao mi je što nikada nisam mogao da nastupim ni za jednu selekciju’’, istakao je nekadašnji napadač crno-belih

Kleverson Kordova Kleo nije zaboravio crno-bele

Kleverson Kordova Kleo napustio je Partizan još leta 2011. godine, ali i dalje ima status ljubimca navijača crno-belih kakav je retko koji stranac imao. Brazilac je to zaslužio i svojim igrama i odnosom prema dresu koji je nekada nosio, a koji ni danas ne zaboravlja pa je u intervjuu za Večernje novosti još jednom govorio o želji da ponovo obuče dres srpskog vicešampiona, ali i neostvarenom snu da zaduži devetku u srpskoj reprezentaciji. Prema njegovim rečima, atmosfera na srpskom večitom derbiju nesvakidašnja je čak i ljudima u Brazilu.

Izabrane vesti

Partizan i Beograd, kako kaže, nikada neće zaboraviti i uvek će mu se rado vraćati. Ljubav prema crno-belim bojama prenosi i na svog naslednika.
Osećam posebnu ljubav prema Partizanu, jer sam tamo toplo dočekan. Ljudi u Beogradu su me sjajno primili, toga nema u Kini, Japanu, pa ni u Brazilu. Zato bih se uvek vratio među crno-bele, ali ne mogu sam da se pozivam i da se reklamiram. I dalje preko društvenih mreža primam poruke od Grobara koji žele da se vratim. Ovde sam kod kuće, blizu grada u kom sam rođen. Za ženu i sina je to najbolje. A za mene... Videćemo. Ima ona pesma Oooo, Kleo Srbine. Uskoro će u Brazilu emitovati jednu emisiju o meni. Rekao sam im da obavezno stave snimke iz Beograda, kad mi Grobari pevaju. Uhvati me nekad nostalgija, pustim to na internetu i pričam sinu o vremenu u Partizanu, da ne zaboravi, istakao je za Novosti Kleo.

Dok je još živeo i igrao u Srbiji glasno se pominjala mogućnost da zaigra za naš nacionalni tim, dobio je čak i pasoš Republike Srbije sa mnogo simboličnih devetki, ali se to nikada nije dogodilo. Danas, Brazilac ne ispunjava FIFA uslove koji propisuju da naturalizovani igrači mogu igrati za neku zemlju samo ako u njoj žive pet ili više godina.
Menjao bih sve te devetke u pasošu za jednu na dresu Srbije. Žao mi je što nikada nisam mogao da nastupim ni za jednu selekciju. Ali eto, takva mi je bila karijera. Ostale su mi te simbolične brojke kao podsećanje da je Srbija želela da me vidi u nacionalnom timu, dodaje 29-godišnji napadač Atletiko Paranensea.

Postoji jedna utakmica koja je u srpskom fudbalu iznad svih ostalih. Kleo ne zaboravlja atmosferu sa večitog derbija koji je i sam umeo da reši, a saigrači u Paranenseu imali su prilike da se uvere u to kada su na insistiranje nekadašnjeg centarfora crno i crveno-belih pratili poslednji okršaj beogradskih rivala. Brazilci su ostali zapanjeni atmosferom, a ono što ih je specijalno zaintrigiralo bio je broj upaljenih baklji na tribinama.
Obično sam u karantinu kada su utakmice, ali prošli derbi sam morao da ispratim. Okupio sam saigrače i rekao: ’Danas gledamo srpski derbi’. Bili su zbunjeni, ali posle su oduševljeno pratili zapaljivu atmosferu na stadionu. Ne znam da li su ikada videli toliko baklji. Bio je sjajan gol Drinčića’’, završava priču Kleverson Kordova Kleo.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaGabrijel KleoFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara