""
""

Klinci, naučite više taj tenis!

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.18. | 11:42

Rodžer Federer u tri koraka preko Tomaša Berdiha do polufinala Australijan opena gde ga čeka Hjeon Čung

Fenomen Rodžer Federer nastavlja da vlada svetom tenisa i sada, duboko u četvrtoj deceniji života. Maestro iz Bazela je ponovo pokazao šta zna i ume plasiravši se u polufinale Australijan opena. Aktuelni šampion prvog grend slema sezone slavio je bez većih problema nad Tomašom Berdihom rezultatom 7:6(1), 6:3 i 6:4.

FEDERER OSVAJA AO - KVOTA 1,70

Izabrane vesti

Iako je Čeh jedan od najbolji u svetu belog sporta već čitavu deceniju, jednostavno nije mogao dalje preko ovog oponenta. Imao je Berdih veliku priliku u prvom setu, pošto je imao 5:3 i servis, ali ga je Fedeks brejkovao i kasnije rutinski dobio taj-brejk. To je ujedno bio i prelomni trenutak meča jer je nakon toga Švajacarac držao sve u svojim rukama. Čeh je dao sve od sebe, na momente igrao odlično, ali ontrenutno ne može i ne ume protiv Švajcarca koji ga je pobedio po 20. put u njihovom 27. zvaničnom obračunu.

Naredni protivnik 36-godišnjem as je Hjeon Čung koji je u četvrtfinalu Australijan opena slavio takođe u tri seta nad Tenisom Sandgrenom. Drugi polufinalni par čine Hrvat Marin Čilić i Britanac Kajl Edmund, a MOZZART je već odredio kvote za taj susret.

REZULTATI ČETVRTFINALA AO, MUŠKI SINGL

Nadal - Čilić 6:3 3:6 7:6 (5) 2:6 0:2 predaja
Dimitrov - Edmund 4:6 6:3 3:6 4:6
Čung - Sandgren 6:4 7:6 (5) 6:3
Federer - Berdih 7:6(1) 6:3 6:4

(foto: Action Images) 


tagovi

AustralijaAustralijan openČeškaOtvoreno prvenstvo AustralijeRodžer FedererŠvajcarska 1Tomaš Berdih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara