Ključnih 48 sati za Junajted! Vudvordov čovek odleteo u Barselonu i završava Minu, Smolinga uzimaju Vulvsi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 09:35

Hoće li Žoze Murinjo sada biti zadovoljan?

Kukao je Žoze Murinjo, kukao, kukao i izgleda konačno dobio ono što je tražio! Pred Mančester junajtedom je 48 časova potpunog ludila, posle čega bi jedan štoper trebalo da ode, a novi da dođe na Teatar snova!

Mančester junajted se sprema za sprint u ciljnoj krivini i sada će sve zavisiti od pregovaračkih sposobnosti klupskih čelnika. Posle deset dana čistih razgovora, Barselona je rešila da presavije tabak i Junajtedu postavila rok da u najkasnije naredna dva dana otkupi Džerija Minu za 40.000.000 evra ili da se okrene drugim rešenjima. Mančester junajted nema mnogo vremena za gubljenje, jer je do zatvaranja pijace na Ostrvu ostalo još tačno sedam dana... Dotad Mančester junajted mora da ima spremljen tim za novu sezonu, a pre svega novog štopera koji će zakrpiti sve postojeće rupe. U međuvremenu Mančester junajted je vagao da li da se oslobodi Fila Džonsa ili Krisa Smolinga i na kraju je izbor pao na nekadašnjeg igrača Fulama! Onog trenutka kada su Junajtedovi čelnici dali zeleno svetlo za Smolingov odlazak, tako je Vulverhempton uleteo u priču i posle razgovora sa prvim operativcem Edom Vudvordom praktično dogovorio transfer igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Mada, finansijski detalji se i dalje čuvaju u tajnosti...

Izabrane vesti

Kako javljaju svi važniji izvori informacija na Ostrvu, Mančester junajted će značajno umanjiti Smolingovu cenu samo kako bi ga se rešio što pre, dok su Vulvsi već utanačili sve detalje saradnje saradnje s iskusnim reprezentativcem Engleske. 

Pred Mančester junajtedom je sada teži deo posla, a to je da sa Barselonom razreši pitanje Minine budućnosti. U srce Katalonije već je doputovao Vudvordov čovek od poverenja Edi Džadž, koji će biti zadužen da se transfer zatvori uspešno. Jedini problem će biti obeštećenje. Iako je u Barselonu stigao pre sedam meseci za nešto manje od 12.000.000 evra, Barselona želi da iskoristi Mininu eksploziju na Svetskom prvenstvu u Rusiji i proda ga za 40.000.000 evra. Junajted bi da obeštećenje smanji, ali Barsa ne odustaje, pošto je već odbila ponude na 30.000.000 evra od Evertona, Zenita i Liona. 

Barselona tada nije htela da popusti, iako je od ovih klubova možda i mogla da izvuče povratnu otkupnu klauzulu, što od Junajteda sigurno neće moći jer Žoze Murinjo to ne dozvoljava. Iako je Mina i dalje u svojoj Kolumbiji na odmoru posle odrađenih obaveza s nacionalnim timom u Rusiji, njegovi agenti su sa Junajtedom načelno pronašli zajednički jezik po pitanju iznosa plate i dužine ugovora. 

Podsetimo, Mančester junajted je tokom leta prvo želeo Tobija Alderveirelda iz Totenhema, onda i Harija Megvajera iz Lestera. Kako su obojica bili preskupi, Junajted se okrenuo trećoj opciji, koju predstavlja upravo Mina

Videćemo samo hoće li Murinjo do petka uveče dobiti štopera po meri. 

Foto: Action Images


tagovi

Kris SmolingEd VudvordMet DžadžDžeri MinaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara