Klopova greška od 60.000.000 evra: Liverpul vraća Keitu u Nemačku?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 13:42

Vezista razočarao...

Jirgen Klop je bio opsednut Nabijem Keitom, rizikovao je da ga kupi godinu dana unapred i čeka ga, platio je 60.000.000 evra za transfer... I pogrešio!

Ostrvo danas bruji da Liverpul ozbiljno razmišlja o prodaji Nabija Keite posle samo jedne sezone. Vezista iz Gvineje je u strahovitom padu forme kako sezona odmiče. Na 35 mečeva u dresu Redsa u svim takmičenjima, Keita nije postigao nijedan gol i zabeležio je samo jednu asistenciju?! To je vrlo poražavjući učinak za igrača koji je debelo plaćen da bi pravio razliku i donosio konkretan učinak.

Izabrane vesti

Keita je počeo sezonu kao starter i čak je imao i neke dobre partije. Na prvih pet mečeva u Premijer ligi se četiri puta našao u startnih 11. Ipak, kako je sezona odmicala, on je igrao sve lošije. Povreda zarađena u reprezentaciji tokom oktobarske pauze ga je izbacila iz koloseka i posle toga je pao u formi. Klop je nastavio da ga forsria i u nekoliko mečeva zaredom mu pružio šansu u prvoj postavi, ali učinak je izostao. Sa druge strane, Fabinjo je bio sve bolji kako je sezona odmicala i istisnuo je iz prve postave afričkog vezistu.

Klop na tri pozicije u veznom redu sada uglavnom računa na Hendersona, Milnera, Vajnalduma i Fabinja, a Keita je tek peta opcija. S tim što se očekuje i povratak Aleksa Okslejd Čemberlena što će dodatno pogoršati Keitinu situaciju. Afrikanac je u poslednjih pet mečeva u Premijer ligi igrao samo na dve, i to pošto je dobio šansu sa klupe u finišu.

Uprkov Klopovoj podršci tokom sezone, izgleda da je Keita ispucao kredit i uprava kluba je raspoložena da ga se reši na leto. Bajern Minhen i Borusija Dortmund se pominju kao zainteresovani klubovi za Keitu koji je nekada blistao u Bundesligi igrajući za Lajpcig. Navodi se čak da je Liverpul spreman i na finansijsku žrtvu i da će tražiti 10.000.000 evra manje za Keitu nego što ga je platio letos. Ali, pitanje je da li će neki klub biti spreman da plati i toliko za igrača koji je u velikoj krizi...

(FOTO: reuters)


tagovi

Nabi Keita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara