Koga Obamejan opeče... Dortmund okreće novi list, od sada će Gaboncu slični sedeti na tribinama

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.18. | 11:53

Prvi čovek Borusije istakao je da je ponašanje Dembelea i Obamejana bilo "katastrofalno" u smislu karaktera i etike

Prvi čovek Borusije Dortmund, Hans Joakim Vacke, imao je nastup u svlačionici svog tima gde je održao "bukvicu" na temu - nemojte biti kao Pjer Emerik Obamejan. U suprtonom...

U suprtonom ćete sedeti na tribinama. 

Izabrane vesti

Očigledno je da je ceo događaj oko Gabonca narušio autoritet u Borusiji, kao i sliku kluba u javnosti. Svo ono prenemaganje Obamejana i odbijanje da 
"U četvrtak sam imao jasan sastanak sa igračima i sve im jasno predočio. Sledeći igrač koji ovo uradi će proći jako loše. Imaće veliki problem. Sledeći igrač koji proba da stavi pritisak na nas tako što će lošije igrati ili čak štrajkovati, neće se provući sa tim... Sedeće na tribinama", rekao je Vacke.

Vacke se naravno osvrnuo na situacije oko Usmana Dembelea i Pjera Emerika Obamejana. Prvi čovek Borusije istakao je da je ponašanje Dembelea i Obamejana bilo "katastrofalno" u smisli karaktera i etike, kao i da su obojica povredila slogan "Prava ljubav" koji se vezuje za Borusiju.

Vacke se osvrnuo i na mentalitet trenutnog sastava Dortmunda.
"Tim koji je osvajao titule 2011. i 2012. godine definitivno nije bio dobar kao ovaj sada po pitanju fudbala. Ali, imao je najbolji mogući mentalitet. To je sledeća stvar na kojoj moramo da radimo: potrebne su nam promene u timu na leto", rekao je Vacke.

Dortmund je od transfera Obamejana inkasirao 65.000.000 evra, ali će zato morati dobro da se pozabavi stanjem u ekipi kako mu se takve stvari ne bi ponavljale.

Ovaj stav i izlaganje Vackea su prvi korak ka tome.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pjer Emerik ObamejanHans Joakim Vacke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara