"Navijači Rada"
"Navijači Rada"

Koliko košta Rad?

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.08.14. | 15:08

Superligaš sa Banjice uskoro u privatnom vlasništvu

Navijači RadaDugo najavljivana privatizacija fudbalskih klubova po svemu sudeći će morati da sačeka. Međutim, u neke sredine doći će pre nego u ostale. Odličan primer je Rad, koji je našao svoje mesto na javnom pozivu Agencije za privatizaciju za prodaju 502 preduzeća u vlasništvu države.
"Znamo da je objavljen spisak preduzeća i da se na njemu nalazi i fudbalski klub Rad. Za ponedeljak je zakazan sastanak u Agenciji za privatizaciju, na kojem će se biti naši čelnici i odgovorni ljudi iz ove državne institucije. Tek posle sastanka moći ćemo da iznesemo više detalja o čitavoj situaciji", objasnio je predsednik Upravnog odbora Rada Vladimir Savić za Sportski žurnal.

Rad je, inače, izuzetak u srpskom fudbalskom svetu pošto nije registrovan kao udruženje građana, već kao društveno preduzeće za sportske aktivnosti jer je bio deo nekada uspešne građevinske firme, pa se nalazi u istoj situaciji kao i Čukarički pre no što je dobio nove vlasnike.

Izabrane vesti

Pitanje je samo da li će i Građevinari naći investitora zainteresovanog da ulaže u fudbal, kao što Dragan Obradović radi na Banovom brdu? Odgovor na to pitanje verovatno će zavisiti i od procene vrednosti fudbalskog kluba Rad. Ali i od toga kako će se rešiti odnosi imovinsko-pravne svojine nad stadionom zbog kojeg na Banjici do sada nisu mogli da ozbiljno renoviraju odavno zastareli objekat.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

RadSrbijaSuperligaVladimir Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara