""
""

Koliko Zvezda ceni strance? Kanga može da ide za 1.200.000 evra, sića za Le Taleka i Ruiza

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.17. | 09:39

Crveno-beli se nadaju da će za četvoricu legionara inkasirati 3.500.000 evra

Crvena zvezda je ostvarila primaran plan prodajom Srđana Plavšića u Spartu iz Praga (1, 3 miliona evra) i izvesnim transferom Mihaila Ristića u Krasnodar teškim dva miliona evra. Dobijen je deo novca, potreban za funkcionisanje kluba, ali tu nije stavljena tačka kada su u pitanju odlasci iz Ljutice Bogdana.

Do kraja prelaznog roka, bez obzira na rezultat u Evropi, srpski vicešampion će se osloboditi četvorice legionara. Tačnije, takav je plan. Od igrača iz inostranstva ostaće Ričmond Boaći, Abraham Frimpong, Rikaridnjo i vrlo verovatno još jedan ofanzivac kojio stiže u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Dakle, na prodaju su Gelor Kanga, Mičel Donald, Damijan Le Talek i Džon Ruiz. Pisali smo već o tome da je plan Crvene zvezde da od ovog kvarteta inkasira 2,6 miliona evra.

Najveći novac se očekuje od Gelora Kange. Reprezentativac Gabona je gledajući statistiku imao odličnu sezonu u crveno-belom dresu. Ipak, ima nekoliko velikih minusa. Isključenje protiv Ludogoreca, slabe partije u derbijima, kao i nesmotreno dobijena javna opomena u sudaru Vojvodinom (propustio gostovanje Voždovcu), uobličili su njegov učinak. Pokretljivi vezista ima vrlo zadovoljavajući CV, tako da na Marakani veruju da će za Kangu inkasirati između 1,2 i 1,5 miliona evra.

To su i poručili brojnim posrednicima koji su se raspitivali za zdravlje Gelora Kange.

Velika nedoumica vlada oko statusa Mičela Donalda. Holanđanin je ušao u poslednju godinu ugovora, prethodnih šest meseci, kada se odlučivalo o titulu,odigrao je ispod uobičajenog nivoa. Ipak, Vladan Milojević bi želeo da ga vidi u timu za narednu sezonu. Spominje se da bi Donald mogao da potpiše novi ugovor i dobije mesečnu platu od najmanje 30.000 evra. Da bi to toga došlo iskusni vezista bi morao da pokaže želju da ostane u Beogradu... Mnogo pretpostavki, ali samo jedna činjenica: Crvena zvezda bi Donalda pustila za obeštećenje između 700 i 800.000 evra.

Crvena zvezda bi mogla da profitira na Kangi i Donaladu, dok bi u slučaju Le Taleka i Ruiza bila zadovoljna da vrati uloženo. Kako se može čuti Francuz bi bio „spakovan“ u mašnicu ukoliko bi neko doneo ponudu između 500.000 i 600.000 evra. Za toliko je i nekadašnji član Borusije iz Dortmunda olakšao Zvezdinu kasu računajući platu u prethodnih 18 meseci (nešto više od 250.000 evra) i menadžersku proviziju.

Poslednja sezona mu nije saveznik, baš kao i Džonu Ruizu. Kostarikanac navodno ima ponudu iz Turske tešku 600.000 evra, ali bi u Ljutice Bogdana bili jako srećni ako bi ga utopili za pola miliona.

Računica je jasna. Ukoliko proda sve strance proda na gornjoj granici cene koju je odredila Crvena zvezda bi mogla da „namakne“ 3.500.000 evra. Minimum je 2.900.000.

Videćemo da li je to realno.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaMičel DonaldGelor KangaEvropaDžon RuizDamijan Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara