"Zunjigin start nad Nejmarom"
"Zunjigin start nad Nejmarom"

Kolumbija najnežnija reprezentacija na Mundijalu! Da nisu Zunjigi možda oduzeli državljanstvo?

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.07.14. | 01:44

Selekcija Hosea Pekermana dobila samo pet žutih kartona na isto toliko mečeva Svetskog prvenstva, po čemu je najuspešnija od svih selekcija koje su prošle u nokaut fazu

Zunjigin start nad NejmaromFIFA je ove večeri pored titula za najboljeg igrača, najboljeg strelca, najboljeg golmana i najboljeg mladog igrača, dodelila i nagradu za fer-plej, koja je pripala reprezentaciji Kolumbije.

Selekcija Hoesa Pekermana zaradila je samo pet žutih kartona na isto toliko mečeva na Mundijalu. U ovaj izbor bile su uključene samo nacionalne selekcije koje su prošle u nokaut fazu, a pre četiri sezone ovo priznanje pripalo je tadašnjem šampionu sveta – Španiji.

Izabrane vesti

Ipak, iako su zvanično najdisciplinovanija ekipa, Kolumbijci će na ovom turniru ostati upamćeni po katastrofalnom startu Kamila Zunjige u četvrtfinalu protiv Brazila, kada je Nejmar doživeo prelom kičmenog pršljena i automatski završio nastup na Mundijalu, a mogao je da prođe i daleko gore.

FIFA je nakon toga pokrenula istragu protiv kolumbijskog reprezentativca, a ubrzo su počele i da mu stižu poruke sa pretećim i uvredljivim sadržajem, zbog čega na svakom koraku ide sa velikim brojem telohranitelja.

Ipak, bez obzira na taj start, Kolumbija je zaista ostavila odličan utisak na ovom Mudnijalu. Selekciju Hosea Pekermana će svi pamtiti po lepršavoj igri, efektnim golovima, ali i korektnom ponašanju njenih igrača, što potvrđuje i ovo laskavo priznanje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zunjigareprezentativni fudbalKolumbijaEvropaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara